Hatalmas lángokkal ég egy épület Budapesten

Óriási lángok csaptak fel Budapesten, a 13. kerületben. A tűzoltók és a katasztrófavédők már a helyszínen vannak. Mint kiderült, a Best Byte műszaki áruház és a Ramiris számítástechnikai nagykereskedés háromezer négyzetméteres raktárépülete gyulladt ki a Frangepán utcában. Személyi sérülés nem történt, de a kár akár milliárdos nagyságrendű is lehet.

Több, mint harminc fővárosi hivatásos tűzoltó kezdte meg az oltási munkálatokat, tizenkét kocsival érkeztek a helyszínre. A tűz jelenleg még veszélyezteti a közelben álló irodaépületet is.

A Ramiris Europe Kft. Frangepán utcai székházát kiürítették, a dolgozókat saját cuccaikért se engedik vissza.

Budáról nézve egészen félelmetesnek tűnik a Parlament felett gomolygó gombafelhő – Fotó: a 444 olvasója

Egy helyszínen tartózkodó szemtanú, aki ebben az irodaházban dolgozott, azt mondta: egyből kiürítették az épületet, elvileg sikerült mindenkit kimenekíteni. Hozzátette, hogy rengeteg tűzoltó, rendőr és mentő érkezett a helyszínre, az épületet a tetőről, illetve a környező utcákból is oltják. “Nagyon gyorsan terjednek a lángok” – mesélte.

A Zoom élő közvetítése a helyszínről:

Körülhatárolták a tüzet

Körülhatárolták a tűzoltók a XIII. kerületi Frangepán utcában a műszaki berendezéseket tároló, háromezer négyzetméteres raktárban délelőtt kiütött tüzet, így továbbterjedni már nem tud – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján.

A közleményben azt írták, a környéket kiürítették, több száz embert kísértek biztonságos helyre.

A katasztrófavédelem mobil laborja semmilyen anyagból nem mutatott ki egészségre káros értéket – tették hozzá.

Az oltáson több mint ötven fővárosi hivatásos és zuglói önkéntes tűzoltó dolgozik.

A rendőrség a honlapján azt írta, az Üteg utca és a Hajdú utca között teljes szélességében lezárták a Frangepán utcát. A forgalmat a környező utcákba terelik.

(Forrás: Zoom, 444, MTI)

Kapcsolódó:

Halálos tűzesetek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük