Ennyi vége! Búcsú a postai távirattól (távirati stílusban) - Városi Kurír

Sorting by

×

Ennyi vége! Búcsú a postai távirattól (távirati stílusban)

A magyar postai szolgáltatás, illetve annak előde egészen honfoglalásig nyúlik vissza, ám első modernizálása Rákóczi Ferenc erdélyi fejedelem nevéhez fűződik, a következő nagy ugrás ideje az 1867-es kiegyezés után következett. A legforradalmibb időszakát a rendszerváltás után élte meg a vállalat. Most pedig a hónap végén eltűnik az egyik legemblematikusabb, XX. századibb szolgáltatás a távirat kézbesítés. Tehát: Április 30-án kézbesít a Magyar Posta utoljára táviratot.

Hirdetés

Győzött a posta felett az SMS?

Megszünteti a Magyar Posta a belföldi távirat és Posta-Világfax szolgáltatásait – közölte a cég. Ha valaki szeretne táviratot küldeni, ezt utoljára április 30-án teheti meg.

Mint írták, harminc éve ilyenkor évente 8 millió táviratot adtak fel, most már évi tízezres nagyságrend a jellemző – azaz még most is feladnak napi átlagban nagyjából két tucat táviratot. Hogy ebből mennyi a dísztávirat, azt nem részletezték a közleményben, csak annyit írtak, hogy népszerű volt ez a forma. A távirat magyarországi kivezetése nem példa nélküli, mára Ausztriában, Csehországban, Németországban, Hollandiában, Franciaországban és Szlovéniában is megszüntették ezt.

FRISS HÍREINK!>>>>

posta

 

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.