Esővíz adó – hungarikum!

Nem népmesei elem, hanem 2018 valósága! Kiskunhalas képviselő-testülete úgy döntött, hogy az esővíz elvezetését úgy oldja meg, hogy adót vet ki a helyiekre. Érdekes gondolat, és hatalmas lehetőség van az ötletben, hiszen itt van ugye a füst, amivel még kezdeni lehetne valamit, meg a levegő, vagy a napfény is.

Renitens esővíz – adót neki!

Kiskunhalas önkormányzatának képviselő-testülete május 31-én érdekes és felettébb kreatív intézkedési tervet fogadott el azért, hogy kezelje a város évtizedek óta megoldatlan csapadékvíz-elvezetését. A tervezet szerint a telken belül keletkező csapadék telken belül nem tárolható vagy el nem szikkasztható részét be kell vezetni zárt rendszeren keresztül a közterületi csapadékelvezető rendszerbe, amely után csekély összegű közműdíjat kell majd fizetni. A telekről kikerülő és nem a befogadóba vezetett csapadék után viszont jelentősebb összegű díjat szednének be .

“A közlemény

Kiskunhalas Város Képviselő-testülete a mai délután folyamán egy intézkedési tervet fogadott el, amelynek célja, hogy koncepcionálisan kezelje Városunk évtizedek óta megoldatlan csapadékvíz-elvezetését. Véleményünk szerint ez egy 21. századi, modern városban a mindennapi élet alapfeltétele, amelynek meglétét kiemelten is indokolttá teszi az elmúlt években megfigyelhető extrém időjárási körülmények kialakulása.

A különböző médiumokban megjelent cikkek és a közösségi médián terjesztett írásokkal szemben az előterjesztő városvezetés célja nem a lakosság adóterheinek növelése, hanem egy újabb évtizedes probléma megoldása, amely kapcsán az ezt megelőző ciklusokban nem született érdemi döntés, előrelépés.

A ma meghozott döntés értelmében lehetőség nyílik a városi csapadékvíz-elvezetési problémák átfogó kezelésére. Ennek részletei a következő hónapokban kerülnek kidolgozásra. Kiemelt célunk azonban, hogy a végső döntés megszületése előtt Kiskunhalas Város lakosságával minél szélesebb körben egyeztessünk, így lakossági fórumok keretében kívánjuk az intézkedési terv minden részletét kidolgozni. Ezáltal minden érintettnek lehetősége nyílik majd észrevételeit, javaslatait elmondani.

Emellett engedjék meg, hogy ezen téma teljes körű tájékoztatásának elősegítése kapcsán felajánljam együttműködésemet. Ezáltal elkerülhetővé válhat az érintett lakosság körében a koncepcióval kapcsolatos félreértések kialakulása.

Farkas Dániel, városfejlesztési feladatellátás irányításával megbízott alpolgármester”

(forrás: halasmedia.hu)

A NAV rászállt a nászajándékokra – adózni kell utánuk

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük