Eugenia S. Lee: …..sok érdekeset hoz ki az emberből a monszun, többek között hátranyilazás ügyben is…….

Mostanában éjszakai üzemmódra kapcsoltam, vagy inkább túlélőre, egész nap alszom, ilyentájt kicsit magamhoz térek, aztán alszom tovább. Ma nem volt eső sem, olyan túl meleg sem, de ilyenkor sem süt a nap, tiszta a levegő, és nagyon párás, szinte meg lehet számolni az Uam hegy fáinak leveleit, mégis nyomja az ember tarkóját valami, és csak az alvás segít.

A boltos néni, aki már nem mai gyerek már,

izompólót tekert a felsőruházatából, és folyamatosan törölgeti magáról a verítéket, míg a férje, a hagyományos, nyakba akasztott vizes törölköző technikával próbálkozik, meglehetősen szerény eredménnyel. Nincs az a hightech hűsítő ruházat, ami elbírna a jelenlegi időjárás okozta kellemetlenségekkel, pláne, hogy egy újabb tájfun tart errefelé, más sem hiányzott már, de azért majd csak eljön a nyár vége, addig meg féllábon is…

Nem tudom, hogy a tarkótáji tompa nyomásnak köszönhető-e, vagy valami másnak, de a gyerekem, és a férjem olyan dolgokat vitatnak meg egymással, amelyek eddig nem képezték a napi rutin részét, mi több, a lányom ma még bulizni sem ment el, azt mondta ki van zárva, hogy reggelig bírjon inni és karaokéban énekelni ilyen időben. Valamilyen rejtélyes oknál fogva szóba került, hogy volt neki egy történelem tanára, az első, aki online tanította őt, a Béla bácsi. Béla bácsi kedves ember volt, és remek vendéglátó, az a fajta, aki nem rasszista, de…..Nem kimondottan a mainstream történelem felfogást képviselte, és volt neki saját jurtája, ahová nyaranta kiköltözött, Horthyt is meg nem értett politikusként aposztrofálta, a magyarokról pedig egyezett a véleménye Orbán Viktoréval, miszerint félázsia nép, akinek a demokrácia nem való, nem érti, vezető, uralkodó kell neki. Ezt így sommásan, mind a kilenc milliónyiunkra gondolta, mondta, tanította.

Béla bácsi maradandó nyomot hagyott a gyerekekben,

ő tanította meg őket hagyományos nyíllal lőni, igaz nem lóról és nem is hátra, de ha még maradtak volna nála, előbb, utóbb arra is sor kerül. Szerelmes volt a történelembe, igaz, csak abba, amit ő annak ítélt, a többit nem tartotta még szóra sem érdemesnek.

Őt követte kedves barátom Árpád a történelemtanárok online sorában, aki viszont az apukája kérésére lett történelem tanár, ő az angol oktatás szerelmese, és ő volt az, aki úgy készítette fel a gyereket a TOEFL vizsgára, hogy előtte maga sem nagyon ismerte azt, lévén Magyarországon ezt nem kérik. Igaz, hogy a világon mindenhol máshol meg igen, de a magyar oktatási rendszert mikor zavarta utoljára a kompatibilitás hiánya? Mivel ő csak a gyereket tanította történelemre, a gimnáziumban ahol dolgozik kizárólag angolt tanít, többet készült az órákra, mint a lányom.

Próbálta Béla bácsi nyomait eltüntetni, és arra tanítani, amit az érettségin kérnek,

mert az volt a cél mindkettőjüknek, és én hallottam egy skype órát vele, azóta ha lehet még nagyobb tisztelettel fordulok Árpád felé, mert ott akkora nyelvi akadályok merültek fel, amelyek mentén gyakran angolra váltva beszélték meg a dolgot, hogy a gyerek értse, aztán vissza magyarra, hogy a fogalmakat is megtanulja, mert persze nem lehetett angol nyelven érettségizni magyar történelemből, pedig egy, egy mélyponton már ez is felmerült. Viszont nem tudom, tudjátok-e, hogy manapság minden Trianon után elcsatolt területet a magyar nevén kell érettségin emlegetni, a jelenlegi kurzus elvárásainak megfelelően, ez engem például meglepett.

Meglepett az is, hogy az angol előrehozott emelt szintű érettségin szempont egyetérteni a vizsgabizottsággal.

Jobban beszélt már akkor a gyerek angolul, mint ők öten együttvéve, de volt ott is egy pókhálós vénlány, aki mindenáron kötözködni akart, pláne, hogy három alkalommal is meg kellett kérdeznie a gyereket, hogy mit mondott, mert ő azt a szót nem ismerte. Tehát lepontozta, mert a gyerekem véleménye szerint a térben nyitott iroda több lehetőséget nyújt a munkatársaknak az interakcióra, és a csapatmunkára, mint a külön-külön irodák. Azt mondta, hogy ő ezzel nem ért egyet, ezért nem adta meg a maximális pontszámot, valami bosszantóan keveset levett belőle, mutatván, hogy kinél is van a hatalom. Így is ötös lett, és különben is le van ejtve, hiszen a kutyát sem érdekli Magyarországon kívül az érettségi eredménye, még azt sem hajlandóak elfogadni, hogy két szintű érettségi van, pedig a nyugat-európai országoktól elfogadják.

Tulajdonképpen nem is ezt akartam írni,

de ha már itt van, nem baj, a hátrafelé nyilazás körül alakult ki némi családi vita, miszerint Saeyan említette az apjának, hogy a magyarok hátrafelé nyilaztak a lóról, és ez egyedi harcmodor. Erre a férjem, hogy a túrót egyedi, a koreaiak mindig is így harcoltak az ellenségeikkel. Aztán jöttek a csodaszarvasok, mindkét mitológia rendelkezik egy egészen hasonló történettel, csakhogy a koreai egy cseppet régebbi.

A lányom erre hirtelen úgy érezte, hogy magyar énje védelemre szorul,

ennek okán közölte az apjával, hogy az semmi, de mi a Szíriuszról jöttünk, Jézus is magyar volt, és Dobogókőn van a föld szívcsakrája. Apu erre némiképp zavarba jött, ő nincs teljesen képben Magyarország jelenlegi mentális állapotával, tehát nem tudta eldönteni, hogy mit, és mennyire vegyen komolyan, tanácstalan arckifejezésére válaszul viszont mi nem tudtuk megállni, hogy el ne röhögjük magunkat, és fel ne világosítsuk őt a dologról, meg a chamtrail egyéb titkos fegyvereiről, mint például a kondenzcsík, és a kutyákba ültetett mikrochip mérgező volta, amit a tudjukkik szórnak ránk.

Mit mondjak, csak nézett szegény, aztán elmondtuk neki, hogy ezt, meg, hogy lapos a föld, sokan egészen komolyan gondolják arrafelé, de már a számsorokba inkább be sem avattam, lévén az nem magyar találmány, és túl sok input lett volna egyszerre. Vette a lapot, mondta, hogy jó, akkor a koreaiak meg az Androméda ködből jöttek, de akkor is korábban, és különben is I Szun Sil hadvezérnél úgysincs nagyobb a világon, hadi taktikáját még ma is tanítják a katonai egyetemeken.

Ezzel így elvoltak egy ideig,

hogy ki, honnan és mikor, majd kiegyeztek, miszerint a gyermek fele-fele arányban érkezett a Szíriuszról, és az Androméda ködből, tehát ő egy komplett alien, és ez így van jól, ráadásul a koreai ágon még arisztokrata leszármazott is, amitől én rendszeresen a falnak mentem, mikor apósom a royal familyt emlegette, és nem csupán azért, mert én egy bevándorló szerb apa, és egy mongol, német, türk származású anya egyáltalán nem royal familyjéből származom, hanem mert, ma már mit számít, ha négy, öt vagy bármennyi generációval ezelőtt valaki oda született, ahová.

Soha nem idéztem Eszterházy agyon csépelt sorait, a „bizonyos szint fölött, nem megyünk bizonyos szint alá” kezdetűt, mert nekem nincs olyan, én egy paraszt család és egy kocsmáros família egyetlen leszármazottja vagyok, velem ki is halnak, meg is érdemlik, a rokonait nem válogathatja meg az ember, és ezt nem a szüleimre értem, testvérem meg nincs.

Ráadásul úgy gondolom, hogy nagyon is szint alá kéne menni

ahhoz, hogy azokat felemeljük, akik generációk óta ott élnek, egy párhuzamos univerzumban, ám szavazójoggal felruházva, sokak számára elképzelhetetlen körülmények között, de ez már megint egy mellékszál. Egy szó, mint száz, sok érdekeset hoz ki az emberből a monszun, többek között hátranyilazás ügyben is.

Alakul ez …. ahogy a kerítésen túlról látszunk

Rasszizmus a keresztény álarc mögött – üzenet Szöulból

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük