KoronavírusKiemelt hírek

Ez döbbenet: lélegeztetőgépcső a szájban, hegedű a kézben – egyszemélyes “hálakoncert” a covidosztályon

Így jött létre egy megható “hálakoncert”:  Wilhelmsen nyugdíjas zenetanár, egy utahi kórházban harcolt a Covid-19 ellen. A művésztanár igazi szenvedélyéhez – a zenéhez – fordult, hogy segítsen némi örömet szerezni  az  őt is ápoló intenzív osztály dolgozóinak. 

Hálakoncert és könnyek

Grover Wilhelmsen még intubálása és beszédképtelensége ellenére is háláját akarta “mondani” az Ogdeni McKay-Dee Kórház egészségügyi dolgozóinak. A 70 éves beteg tollal és papírral kommunikált az ápolóval, és egyetlen kérése volt. “Műszakom közepe felé azt írta:” Tudod, nagyon szeretnék itt játszani a kórházban. Mit gondolsz arról, hogy a feleségem behozza a hegedűmet ? “ -idézi a CNN a kórház tájékoztatóját.
A lány aki kijárta az engedélyt és maga is a személyzet tagja az előadás alatt a szobában maradt, és figyelte a művészt, miközben egyházi himnuszokat és a “Tennessee Waltz” -ot játszott – írja a sajtóközlemény.

“Könnyeket csalt a szemembe. Hihetetlen, hogy az egész személyzet látja, hogy egy beteg intubálva ezt csinálja” – mondta a lány. (…) Annak ellenére, hogy olyan beteg volt, mégis képes volt a csodára. A játék segített megnyugtatni az idegeit, és visszahozta a valóságba.

Zene az üvegfal mögül

Az ICU munkatársai Wilhelmsen szobájának zárt üvegajtói körül gyűltek össze, hogy hallgassák és nézzék, ahogy a nyugdíjas tanár játszik.
“Őszintén megdöbbentő volt ott lenni, amikor felvette a hegedűt” – mondta a sajtóközleményben Matt Harper, a kórház igazgatója. – Olyan érzés volt, mintha álmomban lennék.”

Grover  az intubált állapot nehezen viselhető, sajátos helyzeté pozitívvá változtatott. Ez messze az egyik legkedvesebb emlékem az intenzív osztályról . Ez egy kis fény volt a a COVID sötétsége. ” mondta egyik orvos.
A zenélésnek sajnos szomorú vége lett, mert a tanár egyre rosszabbul let a végén lekellett szedálni, és altatásba helyezni.

Diana, Wilhelmsen 47 éves felesége szerdán a CNN-nek elmondta, hogy  október elején egyszerre kapták el a vírust., de ameddig ő otthon tudja kezelni magát férjénél sokkal súlyosabb tünetek jelentkeztek, így őt korházba kellett szállítani. Dianna bízik benne, hogy karácsonyra haza mehet a férje.

Forrás: CNN

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Karantén

hálakoncert

About Author

Szólj hozzá!