Ezért van szükség stadionokra

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Ferencvárosi TC labdarúgócsapat otthonul szolgáló Groupama Arénában látta vendégül a V4-ek és a közép-ázsiai országok külügyminisztereit.

Hidat kell építeni a V4 és Közép-Ázsia között

Hidat kell építeni a V4 és Közép-Ázsia között, hogy kölcsönösen előnyös együttműködést folytathasson a két térség a politika, a gazdaság és a biztonság területén – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden a budapesti Groupama Arénában.

Az elismert futsal játékos már nem először szervez nemzetközi tanácskozást az FTC stadionjába. Ráadásul a VIP termeket elfoglaló politikusokat még a havazás sem bénítja meg. Láthatólag élvezik a stadion nyújtotta exkluzív kiszolgálást.

A visegrádi országok (V4: Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia), valamint Kazahsztán, Kirgizisztán, Tádzsikisztán, Türkmenisztán és Üzbegisztán külügyminiszteri találkozója után tartott sajtótájékoztatón Szijjártó Péter hangsúlyozta: a két régió hasonló kihívásokkal néz szembe, elkötelezettek a vallási radikalizmus és a terrorizmus elleni küzdelemben, továbbá az illegális migráció visszaszorítását illetően is hasonló az álláspontjuk.
Kiemelte: az együttműködés szempontjából fontos, hogy a közép-ázsiai országokban jelentős nyersanyagtartalékok vannak, és vízipari beruházások vonatkozásában is együtt dolgozhatnak.

A külgazdasági és külügyminiszter felszólal a visegrádi országok (V4), valamint Kazahsztán, Kirgizisztán, Tádzsikisztán, Türkmenisztán és Üzbegisztán külügyminisztereinek találkozóján a fővárosi Groupama Arénában. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

(MTI)

Kapcsolódó:

Juszt László: követelem, hogy Szijjártó azonnal adja át a külügyminiszteri posztot!

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük