Connect with us

Bulvár

Ezt edd! – tél végi kaja horoszkóp csillagjegyről, csillagjegyre

Megosztás

Épen csak túl éltük az év leveszélyesebb kaja ünnepét a karácsonyt, és máris közelit a tavasz na meg  a nyár amikor nem árt, sőt szinte kötelező jól kinézni. Ezt ajánljuk a csillagjegyeknek.

3 of 3Next
Use your ← → (arrow) keys to browse
Megosztás

Nyilas (november 23 – december 21.)

Személyiségét a Jupiter uralja. Jelképe a kentaur, talán mert a természetére a kettősség jellemző. Igazi nagyvárosi ember, aki jól érzi magát a nyüzsgő forgatagban, de nagyon vágyik a természetbe. Igazi társasági ember, akkor érzi jól magát, ha sok embert szervezhet egy közös cél érdekében. Zsíroskenyér-partira éppúgy szívesen toboroz, mint szüretre vagy disznóvágásra. És szinte biztos, hogy Nyilas jegyűek az egyre több helyen induló főzőversenyek. Mindenféle konyhát nagyra értékel. Nála a lényeg, hogy az étel ízletes, az evés buli legyen. Imád utazni, idegen népek ízeibe belekóstolni. (Ez egy olyan csillagjegy amelyika legfinomabbak készítését ott a helyszínen meg is tanulja, és hazaérve rögtön ki is próbálja, hogy a barátait is beavathassa kulináris élményeibe.)

Étkezésében az első helyért vetélkedik a hús, a főtt és sült tészták, és persze az édesség minden fajtája. Az alkoholban sem válogat, s olykor a mértéket is túllépi. Nem csoda, ha az évei számával egyenes arányban nő a derék- és csípőbőségének mérete is. Gyakran iktat életébe kisebb-nagyobb fogyókúrát, léböjtöt, persze, ha lehet, azt is nagy társaságban, közösen.

Ajánlott ételek:
Hús: sertéstől a vadakig minden
Zöldség: borsó, bab, kukorica, szója, csírafélék, saláta, káposzta
Fűszerek: menta, petrezselyem citromfű, kakukkfű, bazsalikom, kapor
Gyümölcs: a szőlő, ananász, körte, dió, mandula, rebarbara, gesztenye, áfonya

Bak (december 22 – január 19.)

Személyiségét a Szaturnusz uralja. Visszavonuló típusú csillagjegy. Az anyagi jólétért képes erején felüli áldozatokra is, ám a jólét az ő szemében csupán díszlet. Nincs az a magas jövedelem, ami mellett megengedne egy kis gondtalan költekezést. Így viszont nem képes a jólét örömeit élvezni. Így aztán az evés szem jelent számára élvezetet, ő valójában inkább táplálkozik, hiszen ez elengedhetetlen a létfenntartáshoz. S hogy mit eszik, az nem is nagyon számít. Lehet zsíroskenyér, főzelék vagy libamáj, ez is étel, amaz is. Étkezésében többre tartja az egyszerű fogásokat, mint a különleges ételcsodákat. Egyetlen igénye, hogy ízletes legyen. Szerencsés alkata miatt bármit ehet, ugyanis nem igazán hajlamos a hízásra. Ha egyedül ül le az asztalhoz vagy szűk családi körben, nem nagyon ügyel a szervírozásra, ám ha vendéget fogad, akkor előkerül a herendi készlet, az ólomkristály pohár és a családi ezüst étkészlet.

A „racionalizmusa” tetten érhető akkor is, amikor a boltban vásárolható édességek helyett diót, gyümölcsöt, kekszet, lekvárt választja. Az italok közül első helyre kerül a bor, ami nemcsak élvezeti cikk számára, hanem gyógyszer is.

Ajánlott ételek:
Hús: bárány, borjú, sertés
Zöldség: cékla, burgonya, fekete retek, sárgarépa, zeller, padlizsán, spárga
Fűszer: petrezselyem, köménymag, ánizs
Gyümölcs: dió, alma, mandula, aszalt gyümölcs

Vízöntő (január 20 – február 20.)

Személyiségét az Uránusz uralja. Játékos, kísérletező, forradalmi lélek, és ez az öltözködésében, a viselkedésében, meg persze a konyhaművészetében is tetten érhető. Szereti felrúgni a konvenciókat. Élénk a fantáziája és eredeti ötletei vannak az otthona berendezésében és az ételek elkészítésében.
Bár nem főz rendszeresen, ha rászánja magát, akkor szívesen kísérletez. Jól felszerelt konyhájában ritka, speciális gépek találhatók. Olyan ízeket kombinál, amikkel meghökkenti a családját, vendégeit. A főzés számára társasági esemény, ezért nagy híve a grill- vagy fondüpartiknak, de képes rávenni a barátait egy házi disznótorosra, házilagos hurka-kolbász-töltésre is.

A könnyű ételeket kedveli, fontos a rövid főzési idő, a könnyű elkészíthetőség. Étkezéskor pedig a megfelelő környezet. A kellékek is fontosak, hogy hangulatot varázsoljon, és vendégei kitűnően érezzék magukat. A kesernyés ízű italok, koktélok, az Unicum, erdőmester illik hozzá. Csokiból is a kevert ízű, töltött vagy mentolos-keserű. Megkóstol új ételeket, ismeretlen növényeket, elfogadja, sőt kedveli őket.

Ajánlott ételek:
Hús: elsősorban a hal
Zöldség: salátafélék, cukkini, cékla, uborka
Fűszer: menta, petrezselyem, vanília, fokhagyma, indiai-kínai fűszerek
Gyümölcs: kivi, gránátalma, déligyümölcsök, ringló

Halak (február 21 – március 20.)

Személyiségét a titokzatos Neptunusz uralja. Romantikus, önzetlen, sőt önfeláldozó, mindenkin segít, aki rászorul. Családszerető és társaságkedvelő. Boldogan megy összejövetelekre, és szívesen fogadja a barátait hétvégi piknikre. Bárhol jár a világban, először az éttermeket fedezi fel, de otthon is ismer minden jó helyet. Tudja, melyiknek milyen a konyhája, mi a specialitása, hol a legfinomabb a csülök, vagy hol lehet egzotikus ízeket kóstolgatni. Imádja járni a piacokat, élvezettel válogat a zöldségek, gyümölcsök, húsok között. Ám mire főzésre kerül a sor, már elszáll a lelkesedése, és csak akkor veszi be magát a konyhába, ha vendégeket vár – vagy valamit nagyon-nagyon megkívánt. Különben leszalad a legközelebbi kisvendéglőbe, hogy mielőbb jóllakhasson.

Ez a csillagjegy, szeret jókat enni, s még inkább inni, számára az ízek élvezete már-már szenvedély. És ez idő előtti elhízáshoz vezet. Az önmérséklet ugyan nem erénye, de talán ha kezdettől vigyáz a kalóriákra, meg tudja fékezni a kilók gyarapodását. A musttól, a könnyű habzóboron és pezsgőn át a vodkáig mindent szeret, de a kevert koktélokat jobb mellőznie.

Ajánlott ételek:
Hús: hal, kagyló, rák, borjú
Zöldség: articsóka, káposzta, zöldbab, sütőtök, szója, rizs
Fűszer: tárkony, kakukkfű,

(Forrás: Mindmegette.hu)

Szerző

3 of 3Next
Use your ← → (arrow) keys to browse