Érdekes olvasmány a december végi Magyar Közlöny. Ha a pénztárcája az ünnepek teltével egyre vékonyabb, az az érzés kismiska ahhoz képest, amennyit a regnáló kormány alattomosan vesz ki mindannyiunk tárcájából. 

Adnak – kapnak – mi fizetünk

Ma írtunk arról, hogy a miniszterelnök mennyit dobott hittestvéreink, rajtuk kívül  az Erdélyi Református Egyházkerület 26 milliárd forintot kap. Az erdélyi online sajtót is megdobta 1.5 milliárddal, mert ott fontos a sajtó támogatása, így télvíz- és választás idején.

A legújabb hír, hogy a Hit Gyülekezete 758 milliót kanyarít ki a hazai és határon túli egyházi fejlesztésekre szánt közpénzből. A támogatás célzott: egyik fele, pontosan 394 030 200 forint a Hit Park területén rendezvényközpont építése. A másik nemes cél pedig 364 159 800 forintért a Szent Pál Akadémia – a Hit Gyülekezetét vezető Németh Sándor által alapított teológiai főiskola – a Hit Park területén könyvtár létrehozása.

Ne feledkezzünk meg arról az el nem hanyagolható tényről, hogy – legalábbis papíron – Németh Sándor gyermeke, Német Szilárd az ATV büszke tulajdonosa, aki feltehetőleg mindent megtesz, hogy a szabad szellemiségéről ismert média arca erőteljesen megváltozzon. Ennek hónapok óta rengeteg jele látható, törzsközönsége már csak fenntartással nézi – ha még nézi – a csatornát.
[mnky_ads id=”3808″]

6 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Ki, és mennyiért adta el az ATV-t? Honnan volt a Hit-gyülinek erre pénze? Netán ők is az EXIM-Banktól kapták – a mi pénzünket? Minden esetre ők – úgy tűnik – hálásabbak, mint gazdájuk a Sorostól kapott támogatás után.

    • Még szép. A látszatellenzéki tevénykenységük miatt engedték el nekik a korábbi adócsalási büntetéseket és engedélyezik a mostani adómentességet. Olvass utána Juszt Lászlónál a mocskos ügyleteiknek.

  2. ha Hit-+ gyüli nem lenne annyira zidó seggnyaló, még hinnék is nekik,, viszont, minden egyház az:d akkor most ki a fafyomnak higgyek ?

    • A primitív kommented szintjéből ítélve tökmindegy. A te támogatásod pont olyan, mint Piszkos Fredé: öl, butít és nyomorba dönt.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét