Farkasházy Tivadar, Magyarország polgára: Tisztelt Miniszterelnök Honfitársam!

Tisztelt Miniszterelnök Honfitársam! Azért írok Önnek, mert a nekem küldött kilencezer forint rezsiutalvány nem a Maguk pénze, hanem a Miénk! Tehát nem Önöktől kapjuk, maximum formálisan, ezért nem értem évek óta, miért Maguk adják át a különböző létesítményeket, amelyeknek jó részét amúgy ellopják Maguknak, s miért nem egy-egy kisorsolt polgár vágja át ilyenkor a szalagot.

De most beszéljünk csak erről

Adataik szerint 2 millió 150 ezer nyugdíjas él ebben az országban, azaz összesen alig 20 milliárdot Kapunk vissza. Ez pontosan megegyezik azzal az összeggel, amit egyetlen kézilabdacsarnokból fognak lopni, bár eredetileg négyszer annyit akartak, csak a maga ostoba frakcióvezetője az egésznek az árát 10-15 milliárd forintban nevezte meg az MTI tudósítójának, utóbb arra fogta, hogy félreértelmezte a szavait.

Utána beérkeztek az ajánlatok, nettó 116 milliárd volt a legolcsóbb, s 160 a legdrágább, az öt felkért kivitelező közül három a MOL Fehérvár, a Kispest Honvéd és a Puskás Akadémia tulaja vagy főnöke, a negyedik a harmadikkal szokott közösen indulni, az első az Ön Kötélbarátja, a második építette a kerítést, egy nevezhető politikailag függetlennek, talán kakukkfiókaként. Mire tartva a ritka felháborodástól, Önök kijelentették, hogy bruttó 101,5 milliárdnál nem kerülhet többe.

Mindenesetre örömteli, ha ezentúl a lopás felső határát meghatározzák,

még ha az alig lesz kevesebb a csillagos égnél, ez is valami. Erre kiderült, hogy a felkért résztvevők által benyújtott első körös összegek nettó 78-81 milliárdra, átlagosan 62 milliárddal csökkentek. Vagyis az Ön felcsúti Szomszédja is közel kétszer annyit engedett, amennyit Ön most kioszt közöttünk, a Kötélbarátja pedig a négyszeresét.

Bizonyára még így is jól jár a győztes, vagyis nyugodtan kijelenthetjük, hogy Önök egyetlenegy ilyen nagy sportberuházással a többszörösét el szokták lopni annak, mint amennyit nekünk visszaadnak azért, hogy tutira lezsírozzák a választásokat, ha mégse lenne elég az irtózatos médiafölény, a fideszes önkormányzatok erre félretett összege, továbbá az uniós támogatások önmaguk fényezésére elköltött milliárdjai.

Vélhetően így épült a Duna Aréna, az Új Puskás, s fog a csepeli Olimpiai Stadion, nem beszélve az apróbb, 10-20 milliárdos cugehőrökről. Ennyit a mérhetetlen nagy sportszeretetükről.

Ha nem veszi rossz néven,

nemhogy nem gondolok Önökre tisztelettel és megbecsüléssel, de hátralévő éveimben minél inkább azon munkálkodom társaimmal, hogy Önök e nagy kánikula után minél hűvösebb helyre kerüljenek.

Jó egészséget kívánva – hiszen így jóval több időt eltölthet majd ott, ahová már elég sokan kívánják – üdvözli:

Farkasházy Tivadar
Magyarország Önök által egyre kevésbé megtűrt polgára

fotó: F.T. facebook oldala

(Megjelent a Hócipő 2019/20-as számában)

4 hozzászólás

 • 2019.10.02 - 13:42
  Közvetlen hivatkozás

  Teddy mindig esznel van, es sosem rejtette veka ala a velemenyet. Tisztazza, hogy a 9000 forintos utalvany NEM a fidesz kegyebol van, hanem az adofizetok leadozott, befizetett penzebol. Es egyebkent egy csomo ember fel sem tudja hasznalni, annyi megkotes es problema van vele. Teddy tud szamolni, jol atlatja – mert figyelemmel kiseri – ennek a bunozo bandanak a tevekenyseget, es szerencsere mar nemcsak o, de nagyon sokan jegyzik azt a listat, ami osszegzi majd vadiratkent orban “aldasos” tevekenyseget.
  Szerencsere szorul a hurok, sem az embereket, sem a szamokat, adatokat nem lehet megeroszakolni – a hazugsagok dominokent fognak radolni ennek a mocskos bandanak a nyakara

  Válasz
 • 2019.10.02 - 15:35
  Közvetlen hivatkozás

  Teddy bátyám szívemből szóltál. Bár a problémák vékony szeletét érintetted.

  Válasz
 • 2019.10.04 - 15:49
  Közvetlen hivatkozás

  Kedves bár ezt nem mondanám Farkasházy elvtárs! Csak a miheztartás végett kérdezem mikor a szocialisták megvették 13000 forintért a nyugdijjasok szavazatát akkor is hangot adott a nemtetszésének? Erős a gyanúm higy akkor kussolt . Szerintem magára is nagyon igaz nem a zsömle lett kisebb hanem a szája nagyobb! De hála az égnek egyre keveseb az ilyen múmia? Nem mondom hogy tisztelettel mert magát nincs miért tisztelni .

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük