Sorting by

×

Fejcserés támadás: váratlanul lemondott Varga Judit férje a Diákhitel Központ vezetéséről

A Magyar Fejlesztési Bank csoporthoz tartozó Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója, Magyar Péter saját kezdeményezésére, közös megegyezéssel távozik a cég éléről. A vezérigazgatói feladatokat keddtől Havelda Balázs, a társaság pénzügyi vezérigazgató-helyettese veszi át.

Az indoklás nem ismert

Magyar Péter, aki egyébként Varga Judit igazságügyi miniszter férje, a társaságot 2018 óta vezette, irányítása alatt vezették be a jelenlegi legnépszerűbb terméket, a szabad felhasználású Diákhitel Pluszt, illetve tavaly májustól elérhetővé vált a szak- és felnőttképzési hitel is. Irányítása alatt 70 ezer forintról 150 ezer forintra emelkedett a havonta igényelhető szabadfelhasználású diákhitel összege.

Havelda Balázs 2014 novemberétől a Diákhitel Központ pénzügyi vezérigazgató-helyetteseként irányította a társaság treasury, kontrolling-BI, pénzügy-számviteli, hitelkockázat modellezési és beszerzés-létesítménygazdálkodási területét.

Magyar Peter és felesége Varga Judit igazságügy miniszter  befogadott otthonába egy ukrajnai menekültet.

A miniszterasszony hallgat

Ránéztünk a miniszterasszony közösségi oldalára, ahol ismét hallatlan “nyüzsgést”, nyomulást tapasztaltunk, mintha Varga Judit feltett szándéka lenne, hogy a kampány hátralévő napjaiba haza se tér, csak az országot szántja fel keletről nyugatra, északról délre. Mindent megmutat mindent elmond, de a családját belülről érintő változásra még csak nem is utal.

Természetesen nem kötelessége beszámolni a magánéletéről, de azért egy ilyen fontos változás, egy apró említést legalább megérdemelne. Különösen igaz ez egy olyan miniszterre, akinek feladatkörébe tartozik, az állampolgárok lehallgatásának engedélyezése,  még ha delegálta is ezt a jogát. (Völner-ügy).

Kapcsolódó

diákhitel

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.