Az utóbbi hét-nyolc évben nem először fordul elő, hogy egy törvény alkotmányellenesnek bizonyul. Ez persze nem tartotta eddig sem vissza a regnálót ilyenek meghozatalára, – oszt jó napot! – de gondolkodni a betartásukon a Jobbikkal történtek miatt kezdett el a népfenség.
[mnky_ads id=”3427″]

A “kuss-rendelet” 

Kálmán László közösségi oldalán morfondírozott a kérdésről

“Érdekes, a viták alapján úgy látom, hogy lassan 7 év óta csak most, és éppen a hülye Jobbik-plakátok ügyében vetődik először fel az a probléma, hogy be kell-e tartani alkotmányellenes törvényeket. Merthogy a pártállami plakáttörvény sokak szerint alkotmányellenes (sőt, sokak szerint maga az “alaptörvény” is az).

És nem attól lesz alkotmányellenes valami, hogy az AB azt kimondja, különösen most, amikor talán maga az AB is alkotmányellenes, de legalábbis nem tekinthető mérvadónak.
[mnky_ads id=”3427″]
Érdekes, hogy az ellenzéki pártok kezdettől fogva engedelmességet fogadtak a NER-nek, és fel sem vetették az illegitimitás és az alkotmányellenesség kérdését, a polgárok pláne nem, talán pont azért, hogy ne kelljen megválaszolni ezt a nagyon cudar problémát, hogy akkor be kell-e tartani mindazt, amit alkotmányellenesnek gondolunk. Hogy feltétlenül jogállami megoldásokat kell-e keresni valahol, ahol nincs jogállam.

De most igazán kivételt tehetnének a polgárok is, közelebbről a pedagógusok, mert a rájuk vonatkozó kuss-rendelet ordítóan alkotmányellenes. De jó lenne, ha most nagy tömegben kezdenék megsérteni, akkora tömegben, hogy a retorzió teljesen lehetetlen legyen! (Tudom, hogy nem lesz ilyen, csak azt mondtam, jó lenne.)”
[mnky_ads id=”3427″]

(Vendégszerző: Kálmán László

A szakképző iskoláknak megtiltották, hogy a sajtónak nyilatkozzanak

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Az ne zavarja a cikkíróját, hogy a lényegen átsiklik ugyanis Magyarországon már nincs Alkotmány. Az Alkotmányt Orbán és bűnbandája eltörölte helyette egy fabatkát sem érő, kényük-kedvük szerint módosítgatott alaptörvényt hoztak létre. Ezt a nép soha nem hagyta jóvá. Bezzeg a migráns baromságaikat népszavaztatták, de ezt ami alap és a legfontosabbak egyike minden nemzetnek a magyar nép teljes kizárásával kreálták.

    Orbánék állam elleni bűncselekmények sorozatát hajtották végre, de ne zavarjon senkit. Magyarország nem jogállam és nem demokrácia. Egy látszat demokrácia mázával bevont puha diktatúra van jelenleg ahonnan egy lépés lesz a kemény diktatúra.

    • Nem! Sajnos, mivel a parlament jóváhagyta, így az alaptörvénynek nevezett förmedvény lett a legfőbb törvény! A nép pedig jóvá hagyta! A választott képviselőin (parlamenti képviselők) keresztül! És ez így is lesz, amíg nem változik a politika. A legnagyobb gond, hogy az ellenzék is csak látszat ellenzék. Semmi érdeke nem kívánja hogy hatalomra kerüljön. A háttérben sütögetik a pecsenyét, nem mernek meg sem szólalni, mert ha kilépnek a napra, olvadni kezd az a bizonyos vaj a fejükön. Így inkább csendben elnézik hogy miként rabolja szét a jelenlegi mocskos vezetés az egész országot. És még mindig nem ez a legnagyobb baj, hanem az, hogy ezáltal eladják nem csak a mi, hanem a gyermekeink jövőjét is!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét