Felmondólevél a kormányhivatal dolgozóinak a karácsonyfa alá

A kormányhivatal átcsoportosításról beszél, azonban ennél többről lehet szó.

Álláshelyek nem szűnnek meg, de egy friss kormányrendelet értelmében a létszámot átcsoportosítják a megyék között – ez a lényege annak a rövid válasznak, amit a Somogy Megyei Kormányhivataltól kapott a Népszava, amikor arra keresta a választ, miért küldenek el az agrár- és vidékfejlesztést támogató főosztály 108 dolgozójából 58 embert. Hasonló a helyzet Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Zala és Veszprém megyében, valamint Csongrád hódmezővásárhelyi hivatalában is.

Az átcsoportosítás most véglegesen megszünteti a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) regionális kirendeltségeinek hálózatára épülő uniós agrártámogatási rendszer utolsó maradványát is. A régiós felosztás egy évig a hivatal megszüntetése után még megmaradt a kiemelt kormányhivatalok említett főosztályaiban, de január elsejétől a feladatokat szétosztják az eddig kimaradt megyei kormányhivatalok között is.

Naponta utaznak, vagy nincs még végkielégítés sem

Értelemszerűen az érintett dolgozók munkaviszonya a jogutód kormányhivatalokba kerül át – ezt nevezte válaszában átszervezésnek a somogyi intézmény. A kap értesülései szerint azonban ennél többről van szó, és sokan elveszítik állásukat. Somogyban az érintett főosztály dolgozóinak a főnökük felajánlotta, hogy Kaposvár helyett Baranyában vagy Tolnában folytathatja a munkáját – Szekszárd bő kilencven, Pécs cirka hetven kilométer a somogyi megyeszékhelytől. Ha ez nem megfelelő, felmondhatnak, ám ebben az esetben értelemszerűen nem jár végkielégítés.

(forrás: Népszava)

3 hozzászólás

  • 2017.12.06 - 10:22
    Közvetlen hivatkozás

    miért küldenek el az agrár- és vidékfejlesztést támogató főosztály 108 dolgozójából 58 embert

    Товарищи, конец!!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük