Fidesz-iroda lett az uniós pénzből épített látogatóközpontból

A helyi Fidesz-iroda működik abban a fehérgyarmati házban, amelynek felépítését oktatási céllal támogatta az EU – írja a Népszava. A projekt az uniós csalás elleni hivatal, az OLAF érdeklődését is felkeltette.

Korábban az Áfész-vegyes bolt udvarán volt a fehérgyarmati Fidesz iroda, mostanság azonban egy impozáns épületben fogadja híveit, a város főterén. Az egyszintes, főtéri épületet 2012-ben húzták fel, miután a helyi Szivárvány Közalapítvány sikerrel pályázott egy határon átnyúló együttműködés keretében látogatóközpont és tanösvény kialakítására. A közalapítvány kuratóriumának tagja Tilkiné Tarpai Anikó, a térség fideszes országgyűlési képviselőjének, Tilki Attilának a felesége.

Az információs központ és a látogatóház 362 négyzetméter alapterületű, négy bemutatótermet és egy irodát foglal magában. A projekt mintegy 160 millió forintot emésztett fel.

A lap úgy tudja, az OLAF „Nemzetközi Együttműködési Programból finanszírozott, környezeti infrastruktúra fejlesztésével összefüggő projektben tapasztalt visszaélések” címen indított vizsgálatot, de annak eredményét egyelőre nem tudni. Információik szerint a hivatalnak az szúrt szemet, hogy az eredetileg gyerekek oktatására és képzésére szánt projekt pénzeinek túlnyomó részét nem erre, hanem az új irodaépületre fordították.

(Forrás: Népszava)

Kapcsolódó:

Orbán fogorvosa is szerepel az OLAF egyik jelentésében

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük