Fodor Gábor szerint ők tettek szívességet az MSZP-nek és a Párbeszédnek

Abszurd felvetésnek tartja, hogy az MSZP vitte volna be a hátán a parlamentbe a pártját kétszer is. Fodor Gábor azt állította az ATV Egyenes Beszéd műsorában: valójában ők hoztak hatalmas áldozatokat, hogy létrejöhessen az MSZP-Párbeszéd-Liberálisok szövetség.

A Liberálisok elnöke szerint ez a szövetség minden résztvevőnek megérte, jobb eredményt értek el együtt, mint külön.

Fodor mindezzel a műsorvezető kérdéseire válaszolt, amelyek azt a különös jelenséget igyekeztek körüljárni, hogy a Liberálisok úgy küldött képviselőt a magyar parlamentbe 2014-ben és 2018-ban is, hogy a pártnak se szemmel látható tagsága, se érdemi tevékenysége, se szavazói nincsenek.

Fodor szerint ez azonban félreértés, mert még az is előfordult, hogy 1 és 3 százalék közé mérték őket.

A pártelnök továbbra is tartja magát ahhoz, hogy nem a pénz miatt okoztak válságot ellenzéki oldalon, illetve nem azért, mert nem kapta meg az uniós képviselői helyet, amit szeretett volna kilobbizni magának.

A mandátumot nem adják vissza, mert az a Liberálisokat illeti, amiért szerinte meg is dolgoztak:

„Mi is hoztunk százalékokat!”

A műsorvezető a sajtóban megjelent 60 millió forintra is kíváncsi volt, azt kérdezte Fodortól, tényleg ennyit kapott volna a pártja a megállapodás szerint? Először is, a szerződésben semmilyen ilyen szám nem szerepel – szögezte le válaszában Fodor Gábor, majd hozzátette: egy százalékos megoszlásról van szó, de határozottan szeretné visszautasítani, hogy őket azzal gyanúsítsák, hogy pénzért kötötték a szövetséget. Mi vagyunk azok, akik lemondtak a pénzről ebben a történetben – közölte. Mint mondta, azért döntöttek – egyhangúan – a kilépés mellett, hogy ne kelljen elvtelen kompromisszumokat kötniük. „Hagyjuk ezt a pénz dolgot”- tette hozzá a párt elnöke.

Arról is beszélt, hogy zaftos részleteket nem szeretne megosztani a történtekről, mivel nem akarja, hogy az ellenzéken „kajánkodjon” bárki is, épp elég nehéz helyzetben vannak most.

Szabó Tímea azon kijelentésére, hogy Fodor egy politikai élősködő, a Liberálisok elnöke úgy reagált: ez is mutatja szerinte, hogy milyen személyes indulatokat keltett a bejelentésük. Hozzátette: Bősz Anett ennél jóval nagyobb méltósággal viselte, hogy pénzügyi és parlamenti lehetőségektől esik el.

Hiller Istvánt felbosszantotta Fodor szövege

Az Egyenes Beszéd következő vendége Hiller István, az MSZP választmányi elnöke volt, akit saját bevallása szerint is felbosszantott, amiket Fodor beszélt. „Kérem, lássuk be, ha a Liberális párt nem kapja meg az MSZP-Párbeszéd lista 15. helyét, akkor egy képviselőjük sincs, tehát nekem itt ne vádaskodjanak.”

(Forrás: ATV)

Kapcsolódó:

Bősz Anett nem adja vissza a mandátumát az MSZP-P-nek

Győzött a józan ész – Mellár Tamás megmenti a frakciót

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük