Az MTA Dolgozóinak Fóruma jövő héten, kedden, február 12-én, élőláncot szervez a Magyar Tudományos Akadémia épülete köré, hogy ezzel is próbálja védeni az intézmény veszélybe sodort autonómiáját. A szervezők várják a támogatók megjelenését.

A kormány el akarja venni az MTA-hoz tartozó összes kutatóintézetet

„Fogjunk össze a tudományért! A Magyar Tudományos Akadémia nemzeti értékünk. Védjük meg közösen!” – hangsúlyozták a szervezők, akik délután egy és négy óra között tartják meg a demonstrációt. Az élőláncot akkor vonják az épület köré, amikor az MTA elnöksége ülésezik, s olyan  döntést kell hoznia, amely hosszú időre meghatározhatja a magyar tudományosság jövőjét. A demonstrációt az után hirdették meg, hogy kiderült, a kormány el akarja venni az MTA-hoz tartozó összes kutatóintézetet.

- Hirdetés -

Csak magánszemélyként!

„Hozz magaddal: egy könyvet, amely megjeleníti számodra a magyar tudományt. Kérjük, hagyd otthon a pártjelvényeket, pártzászlókat és pirotechnikai eszközöket. Kérjük, a politikai pártok képviselőit, hogy amennyiben kilátogatnak az eseményre, úgy azt magánszemélyként tegyék” – írták a szervezők a rendezvényre létrehozott Facebook-oldalon.

(Forrás: HVG)

Kapcsolódó

Palkovics nem áll le: májusban szétveri a Magyar Tudományos Akadémiát

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét