Futóbolond és közhelyhuszár – Amikor a rádiósztár megöli az “ép-eszet”

Semjén Zsolt miniszterelnökhelyettes, országos fő (orv)vadász, KDNP-elnök és első számú keresztény – most kapaszkodj – könyvbe, és nem mint a rosszindulatúak állítják, színezőbe foglalata gondolatait.

Vannak dolgok, amik annál röhejesebbek, minél komolyban veszik azokat

A magyar és lengyel nyelven egyszerre megjelent “gondolati hegycsúcsról” nyilatkozott Semjén úr. A Magyar rádió már jobb időket is megélt Vasárnapi újságja már semmin nem csodálkozik.

Lássunk egy kis szemelvény-halmot a közhelyhuszár teljesen komolyan gondolt szavaiból:

  • “Politikusként a legfontosabb feladatának érzi a nemzet közjogi egyesítését, valamint az egyházak társadalmi jelenlétével összefüggő kérdések rendezését. Mire a könyvek írásához hozzáfogott, a programja már megvalósult: például az egyházi oktatási intézmények aránya ma Magyarországon eléri a 15%-ot, az összes egyházi intézmény aránya pedig a 20%-ot.”  A jó Semjén Zsolt alighanem az egyetlen, aki ilyen jó véleménnyel van a saját munkájáról, de úgy gondolkozhat, hogy miként várhatna elismerést másoktól, ha  az jönne át a rivaldán, hogy még önmaga is elégedetten eddigi munkájával.
  • “..a Fidesz-KDNP szövetséget a magyar és az Európai Unió történetének legsikeresebb politikai konstrukciójának nevezte.” A KDNP-t a Fidesz leányvállatává süllyesztő politikus mondja ezt.  Mint  a régi viccben amikor az egérke oda veti az elefántnak a hídon áthaladtukban:”hallod hogy dübörgünk?”

Majd ráfordult kedvenc témájára

  • “A liberalizmus a személy értékeit olyannyira eltorzította, hogy az elszakadt a közösségtől, és eljutott az individualizmusig. Ez nyilvánvalóan egy antropológiai tévedés, hiszen a közösségtől kapjuk a nyelvünket, a kultúránkat, a gondolkodásunkat.” Alighanem az ilyen és ehhez hasonló  gondolatok “tudományos” megtámogatására alakult a Magyarságkutató Intézet.
  • Mindez Semjén Zsolt szerint azt jelenti, hogy a problémákat azon a szinten kell megoldani, ahol azok keletkeztek, és egy magasabb szint nem veheti el egy alsóbb szint feladatát, csak akkor, hogyha az nem képes megoldani, de akkor is úgy, hogy az a továbbiakban képes legyen önmagán segíteni. Az egész önkormányzatiság gondolata ezen a filozófián nyugszik .” Mondja mindezt az az ember akinek “elévülhetetlen” érdemei vannak a magyar önkormányzatiság kiüresítésére tett kísérletben.
  • “A kereszténydemokrata pártelnök rámutatott, hogy évszázadok óta egy liberális, bolsevik, vagy újabban ezek ’68-as kiadása próbálja a kereszténységet kilúgozni a mindennapokból, a társadalomból és magából Európából. Ez először is történelemhamisítás, hiszen az európai civilizáció per definitionem keresztény alapú civilizáció: a görög kultúrából, a római jogból, az ószövetségi etikából és a germán államszervezésből (gondoljunk például Nagy Károlyra) mint építőkockákból a kereszténység építette fel az európai civilizáció katedrálisát. A politikus szerző megkockáztatja, hogy a kereszténység létezhetne Európa nélkül, de Európa nem létezhetne kereszténység nélkül.” 

Ezt a hatalmas és hazug csúsztatást nem is igyekszik, de nem is tudja bizonyítani Semjén úr

Mint jól látszik, csak néhány olyan példával hozakodik elő, ami még jócskán a kereszténység előttről származik. Gondoljunk bele, hol volt például a kereszténység a görögök idején, vagy a sokat emlegetett római birodalom létezésének nagy részében. Ugyan már! Nem illene végre valami hihetővel előjönni, ha már ez lett a kormány nünükéje?

Mazochistább olvasóink itt hallgathatják meg a teljes beszélgetést.

A cikkünkben felhasznált idézeteket nem az interjúból vettük. Nehogy félreértsünk valamit, inkább a KDNP hivatalos oldaláról szemléztünk.

Egy orvvadász naplója:

 

Pálmai Tamás

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük