G. Fodor coming outja: “nem vagyok újságíró”, viszont – ha hiszi, ha nem – terminátor, az igen!

Akinek eddig más elképzelése volt a terminátorról, az most kapjon a fejéhez! Kis ország miniterminátor. Különben is, hogy nézne ki a mini nemzeti miniszterelnök mellett egy kerítésen kívül is elismert mérettel bíró védelmező – halálosztó? G. Fodor Gábor nem adott interjút, kizárólag beszélgetett a 24.hu újságírójával, nehogy személyével emelje a portál rangját.

Otthon, a tükör előtt is ekkora a pónem?

Kezdjük azzal, hogy interjút nem adok. Ha ugyanis jól sikerül, az általában „emel” – nincs ilyen szándékom.

-kezdte az interjút – bocs, beszélgetést – a terminátor. Ezután hosszasan válaszolt a csak rá jellemző stílusban, ami van neki.

Arról, hogy Orbán miért tisztelte meg a választás előtti napon az általa vezetett szerkesztőséget, ezt tartja:

baráti látogatás, fegyver- és harcostársi találkozó zajlott Orbán Viktorral.

Saját szerepéről így vélekedik:

Nem vagyok újságíró. Egy közösség természetes vezetője vagyok, főszerkesztő is csak azért lettem, mert általában a szerkesztőségek vezetőit így nevezik, de számomra az elnevezésnek nincs különösebb jelentősége. (…) Vezetem ezt a harcoló közösséget. Politikát csinálunk a magunk eszközeivel.

Azzal kapcsolatban sincsenek álmatlan éjszakái, hogy a portál, amit igazgat pártlapként funkcionál:

Azt hiszem, lenne mit tanulnunk az ellenzéki lapoktól a „propagandacsinálásban”. (…) rólunk az elejétől fogva tudni lehet, mi van a zászlónkra írva. Ráadásul itt szabadság van. Nekem még soha senki nem mondta meg, hogy mit gondoljak, mit írjak.

Az újságírói szabadság fogalmát sajátosan értelmezi

A szabadság nem ellentétes a fegyelemmel, ahogy a renddel sem. Ott munkál bennünk a cél iránti alázat. (…) Napi nyolcvan-százezer egyedi felhasználó, a kampányhajrában egy hónap alatt egymillió-hétszázezer ember jutott el hozzánk. De a számok engem igazából nem érdekelnek.

Bátran tehet az olvasottságra, amíg a köz pénzéből tele van a lap számlája. Mindenképpen jót tenne, ha csak rövid időre, a saját megnyugtatása okán kipróbálná, hogy a rengeteg hű olvasó eltartja-e a portálját és újságíróit!

A fenegyerek attitűd

ha úgy tetszik, fenegyerekek vagyunk. Másrészt, az van a lapunk tetejére írva: „Mi vagyunk Soros ellenzéke”, ahogy szerepelt már ott az is: „Csatlakozz a lázadókhoz!” Ezek a mondatok árulkodnak rólunk, ahogy a sportrovatunk elnevezése is: „Hajrá magyarok!”. Az ellenzéki lapokat jellemző cinizmussal szemben mi hiszünk egy pár dologban.

Biztosan csináltattak egy felmérést a nem náluk tevékenykedő újságírók körében, amire alapozva hangoztatja a fenti állítását! A 888-at így definiálja:

A 888 fegyverraktár. A gondolat is fegyver,

amiről vállalja, hogy az ő écája volt és büszkén működteti mindannyiunk pénzéből. Ezután álljon itt önismeretből jelesre vizsgázott hitvallása:

Azt hiszem, az én történetem arról szól, hogy rendre megégetem magam, de megyek tovább, elesek, de mindig felállok. Az én történetem arról szól, hogy képes vagyok állandóan újrastrukturálni magam. Ebben az értelemben olyan vagyok, mint egy Terminátor. Egyébként sem tudok megülni a fenekemen, utálok defenzívában lenni és nyughatatlan vagyok. Dolgozni szeretek. A magam módján és a magam stílusában.

(forrás: 24.hu)

Független ÁSZ? – G. Fodor sokat használt nyelve nagyot botlott

G. Fodor köpni-nyelni nem tudott a TV2 új műsorában

G. Fodor hozta a formáját, pofátlanul cinikus, mint a munkaadója

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük