Gál Kristóf, az Operatív Törzs “arca”: Müller Cecílián látszik, hogy hívő ember….

Nem mondom, szép dolog, ha valaki felvállaltan hívő ember, ám mondhatni, hogy ez magánügy. Ám, ha egy ország tisztifőorvosa az illető, akkor talán fontosabb, hogy mennyire ért a szakmájához.

Gál Kristóf, a színészből lett szóvivő

Gál Kristóf hónapokon keresztül köszöntötte a televízió és a számítógép képernyője előtt ülőket az Operatív Törzs sajtótájékoztatóin, hogy Müller Cecília országos tisztifőorvossal, illetve kollégáival tájékoztassák a közvéleményt a járványhelyzetről. Az Országos Rendőr-főkapitányság egri színészből lett szóvivőjével a 777blog.hu készített interjút.

Az ORFK szóvivője elmondta, hogy a veszélyhelyzetben bizony akadtak nehéz pillanatok is az életében:

A közepe felé néhányszor elfogott egy rossz érzés, hogy mennyire jó a többi embernek, akik élvezik a családi életet, amíg én nekem helyt kell állnom…

Nem ismerte Müller Cecíliát…..

Egyáltalán nem ismertük egymást. Eleinte még „Tisztifőorvos Asszony” megszólítással köszöntem neki, utána „Cecília asszony” lett. Utána a háttérstáb javaslatára összetegeződtünk, amelybe ő egyből bele is egyezett, így nagyon gyorsan „Ciliként” szólítottam.

Sok a közös …..

A szóvivő elmondta, hogy akárcsak ő, Müller Cecília is hívő ember, ez pedig sokszor beszédtémát is jelentett kettőjük között.

A legtöbb keresztény ember vágyik arra, hogy látszódjon a kisugárzásán az, hogy hívő. És szerintem rajta ez nagyon látszik. Olyan tartást, nyugalmat és erőt ad neki a hite, ami kiül az arcára.

Hozzátette:

Az embernek a hite minden területen támaszt ad, egy biztos pont, amihez vissza lehet nyúlni

Kulisszatitok….

Cilinek van egy kereszt a nyakában – ezt nagyon sokszor lehetett is látni – sokszor oda is tévedt a tekintetem, ilyenkor mindig különleges érzés fogott el. Én is abban hiszek, amiben ő

Az ORFK szóvivője az interjú végén azt is elárulta, nem előre eltervezett döntés volt, hogy az Operatív Törzs utolsó sajtótájékoztatóján megöleli Müller Cecíliát.

ez egy őszinte pillanat volt, és ez látható a fotókon is.

fotó: mti

Spontán gesztus….

Az országos tisztifőorvos-asszonynak néha egyberuhája volt, ilyenkor a mikroport zsinórját a „kaspó” tövébe tették, nem pedig a derekára. Mindig figyeltem arra, hogy ilyen esetekben a tájékoztató végén gyorsan felszedjem a földről, hogy ne neki kelljen lehajolnia. Itt viszont erről is megfeledkeztem, egy spontán és azt hiszem nagyon emberi gesztus volt ez a mindkettőnk számára

– zárta a beszélgetést Gál Kristóf.

moltov

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük