Sportparkot adtak át a Hajógyári-szigeten

Modern sportparkot adtak át hétfőn a budapesti Hajógyári-szigeten, ahol a “Budapest 2019 – Európa Sport fővárosa” program keretében, a FŐKERT Nonprofit Zrt. tervezésében és kivitelezésében valósult meg a beruházás.

Egy park minden korosztálynak

A FŐKERT hétfői közleménye szerint a fejlesztés bruttó 260 millió forintból jött létre egy olyan területen, ahol a cél “az egykori sportfunkció újraépítése volt”, és a parkkal minél több korosztályt szerettek volna megszólítani.

Az átadón beszédet mondott Dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere, aki kiemelte a környezet ápoltságának közérzetünkre, életminőségünkre gyakorolt hatásának fontosságát.

Zakar András, a FŐKERT Nonprofit Zrt. vezérigazgatója beszédében hangsúlyozta, hogy a parkban 1700 m2-rel növekedett a zöldfelület.

A Hajógyári-sziget ökológiai viszonyaihoz jól illeszkedő 60 db extra méretű fa került elültetésre

A fejlesztés során a helyi zöldfelület megújult, biodiverz évelőkkel gazdagított növényágyásokkal egészült ki a többszintes növényállomány. A vezérigazgató a helyszín újdonságaként számolt be arról, hogy a terület szélén, a ligetes faállomány védelmében rovarhotel telepítése történt meg, amely a pollinátorok, azaz a beporzó rovarok élőhelyét gazdagítja.

“A parkterület aktív rekreációs lehetőségét bővítve egy gumiburkolatos sportpálya, két gyepes röplabdapálya, pingpong asztal, fitnesz tér, valamint burkolt és gyepes pihenőterek kerültek kialakításra, mindezt egy többszintes növényállománnyal ellátott pihenőparki környezetben.”


A kivitelezés során az elhagyatott sportpálya területéről 3200 négyzetméter burkolatot szedtek fel, így

1700 négyzetméterrel növekedett a zöldfelület a parkban

Danada Judit, a Főpolgármesteri Hivatal Sport Osztályának vezetője az átadó ünnepségen elmondta, hogy a sportnak nagy szerepe van a közösségépítésben is és ez a sportpark része lehet majd minél több közösség létrejöttében.

A parkterület aktív rekreációs lehetőségét bővítve egy gumiburkolatos sportpálya, két gyepes röplabdapálya, ping-pong asztal, fitnesz tér, valamint burkolt és gyepes pihenőterek kerültek kialakításra, mindezt egy többszintes növényállománnyal ellátott pihenőparki környezetben.

A központi részen helyet kapott egy ivókút és egy okos oszlop is, amely a park ezen területére sugározza a wifi jelet.

A multifunkciós sportpálya mellett megtalálható egy teljesen automatizált, önkiszolgáló illemhely is, pelenkázóval, amely így a parkhasználókat képes kiszolgálni. Ennek beüzemelésére és a látogatók számára használhatóvá tételére is hamarosan sor kerül.
A bejárati útvonalak mentén burkolt pihenőhelyek kerültek kialakításra, utcabútorokkal, továbbá padok, hulladékgyűjtők, kerékpártárolók is telepítésre kerültek.

Forrás: FŐKERT/MTI

sportparkot

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük