Kerítésen túlKiemelt hírek

Gáza – nevezhetjük akár háborúnak is! 53 halott és több száz sebesült

Gáza

A legújabb izraeli palesztin terrorhullámot Dolad Tarump amerikai elnök döntése váltotta ki arról, hogy hétfőn megnyitják az USA új nagykövetségét Jeruzsálemben. A legfrissebb adatok szerint 53-ra emelkedett a halottak száma.

Izrael 70 éves

A tüntetéseket és demonstrációkat azonban nem csak az új követség megnyitása miatt szervezték, hanem azért is, mert most 70 éve alakult a Közel-Keleten a cionista zsidó állam, aminek létét  a palesztinok és a környező arab országok a mai napig nem hajlandóak elfogadni, gyilkos tragédiaként élik meg.

A nap folyamán mintegy 40.000 palesztin gyűlt össze a Gázát Izraeltől elválasztó határkerítés palesztin oldalán, a HAMMASZ eredetileg 100.000 főt akart mozgósítani.

Az izraeli védelmi misztérium állítása szerint a HAMASZ száz dollárt ajánlott minden családtag után azoknak, akiknek a teljes családja részt vesz a mai akcióban. A konfliktus eszkalálódásától tartva Egyiptom megerősítette a védelmet a gázával közös határszakaszon.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Az orosz külügyminiszter-helyettes, Mikhail Bogdana a nagykövetség áttelepítését “rövidlátónak” döntésnek nevezte.

About Author

Szólj hozzá!