Gép-galambok kémkednek utánunk?

Egy hetvenezer fős csoport az Internet-en azt állítja, hogy az összes madarat megmérgezték és drónokkal helyettesítették, feltöltésük pedig a távvezetékeken való „üldögélésükkel” történik.

Ezen összeesküvés elmélet hívei szerint,

a madarakat vírussal fertőzték meg, majd felderítő robotokkal helyettesítették őket. Az évtized vicce lenne mindez – vagy maga a fenyegető valóság?

A Birds Aren’t Real (a madarak nem igaziak) nevű internetes csoport két éve alakult, s napjainkban már hetvenezer követővel büszkélkedik az Instagram-on. Állításuk szerint tizenkét milliárd (!) madarat szánt szándékkal, mondhatni tervszerűen semmisítettek meg egy vírussal.

Sokan koronás sületlenségnek tartják

ezt, de az egyik alapítótag, Peter McIndoe, amerikai egyetemista meg van győződve arról, hogy ezek a madarak valójában drónok, melyek utánunk kémkednek. Szerinte az amerikai kormány tervszerűen irtott ki tizenkét milliárd madarat 1959 és 1971 között. Állítása szerint repülőgépekkel közel három km-es magasságból permetezték le a madár mérget, amit aztán a madarak egymásnak adtak át.

„Ha egy csepp méreg is ráragadt a madár tollára, a vírus a szöveteken keresztül a véráramba került, sőt a madarak csontszerkezetére is hatott: 24 órán belül elbomlott az egész test”.

A csoport állítása szerint az egész hadműveletet Allen Welsh Dulles – aki 1953 és 1961 között a CIA vezetője volt – vezényelte le, 49 milliárd fontnyi összeget csoportosítva át a közegészségügyi alapból, a madarak kipusztításának tervébe.

Megdöbbentő, de a csoport szerint John F. Kennedy elnököt azért ölték meg,

mert ellenezte ezt, a tollas lények elleni támadást (vagy inkább az állampolgárok utáni kémkedést?). A csoport további meggyőződése, hogy amikor ezek a „madarak” a távvezetéken üldögélnek, egyszerűen töltődnek.

„Mi a fenének lenne szükségünk eget hasító távvezetékekre, hogy energiához juttassuk otthonainkat? Ez föld alatti vezetékekkel is megoldható lenne.”

A magasban futó vezetékek egyszerűen dróntöltő állomások

S bár az az állítás, hogy minden madár gép, vastag túlzásnak tűnik, tény, hogy tavaly egy kínai újság nyilvánosságra hozta: harminc kínai katonai és kormányzati hivatal szorgos együttműködésével galamb kinézetű drónokat telepítettek az állampolgárok megfigyelése céljából.

A program a Dove (Galamb) fedőnéven futott Xian város egyik egyetemének vezetésével. Mindegyik „galamb” GPS-szel, nagy felbontású kamerával és repülésirányító rendszerrel volt felszerelve. 2011-ben pedig egy német mérnöki cég, a Festo, olyan repülő szerkezetet hozott létre, mely „kiköpött” vadászó sirály.

A SmartBird-nek nevezett drón olyan élethű,

hogy a valódi sirályok mellette repülnek abban a hitben, hogy egy társuk az. Szóval legyünk óvatosak, ha legközelebb belefeledkezünk az ég kékjébe!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük