Gesztesi nem bízik a közoktatásban – vagy más a bibi?

Aki csak teheti, nem a NER által dicsért közoktatást választja gyermeke okíttatására. Ide kell érteni a Fidesz-vezérkar csemetéit is, akiknek szülei javarészt nem az egyen-tankönyvből kérdezik ki az egyen-tudnivalót.

Gesztesi gyerekei magántanulónak állnak

A közoktatás rendszeréből való menekülési útvonal egyik szála, ha magániskolába, alapítványi fenntartásúba, vagy valamelyik egyház gyámolítása alá rendelt iskolába íratjuk szemünk fényét. Van azonban egy drasztikus és rengeteg szülői odafigyelést igénylő változat is, az, ha magántanulót csinálunk a kicsiből. Ez azt jelenti, hogy nem kell nap, mint nap iskolába járni, elég, ha félévente vizsgázni benéz a gyerek a tanáraihoz. Ezt az utat választotta fiainak Gesztesi Károly is.

A színész érettségi előtt álló fiai szüleikkel egyetértésben határozták el, hogy ezentúl nem láncolják magukat az iskolapadhoz.

Gesztesi Márkó az Esti Frizbi műsor forgatásán mesélt erről.

“Iskolát váltottunk az öcsémmel, egy magániskolát választottunk, igazából otthon tanulhatunk, mellette járunk nyelvtanfolyamra és előkészítőkre”

Túl sok időt vett el a suli

A döntés hátteréről annyit árultak el a műsorban, hogy a kis Gesztesi nem jött ki a tanárokkal és mint mondta:
“Nekem nem ment, hogy fixen be kellett járni nyolcra, és délutánig annyi időt elvett”
Nem ismerjük persze a körülményeket, és nem tudjuk a szóban forgó tanároktól sem megkérdezni hogy ők miként látják a fiúviselkedését és tanulmányi eredményét, de az elmondottakból arra lehet következtetni, hogy elszállt vele a ló. Ilyenkor nem biztos, hogy az vezet eredményre, ha megszüntetjük a követelményrendszert, lehet, hogy hosszasan el kellene inkább beszélgetni a mindennel elégedetlen fiúval.
Azt sem fejtette ki a család egyik tagja sem, hogy mi olyan fontos dolga van egy gimnazista korú gyereknek, ami elől pont az iskola veszi el az időt.
De ez a Gesztesi család ügye, reméljük megtalálják a jó megoldást.
(forrás: penzcentrum.hu)

Az elit választhat: többmilliós tandíjért nemzetközi iskolába is mehet a gyerek

DK: egységesíteni kell az egyházi és az állami iskolák finanszírozását!

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük