Az elit választhat: többmilliós tandíjért nemzetközi iskolába is mehet a gyerek

Tanévenként legalább egy-másfél millió forintot kell tandíjra félretenniük azoknak a szülőknek, akik az állami iskolák helyett valamelyik budapesti nemzetközi gimnáziumba íratnák be gyerekeiket.

A választék bőséges – csak tömött pénztárca kell hozzá

Egyre több szülő keres alternatívát az állami iskola helyett – van, aki tanulócsoportot alapít, mások alternatív vagy egyházi iskolákat próbálnak ki, akinek pedig bírja a pénztárcája, a Budapesten működő, külföldi fenntartású középiskolák mellett is dönthet.

Az eduline.hu összeállítása szerint választék van bőven, a kilencvenes években több nemzetközi iskola jött létre a fővárosban és a környező településeken. Legtöbbjük külföldi tanterv alapján szervezi az oktatást, a végzősök külföldi vagy nemzetközi érettségivel zárják tanulmányaikat. Így könnyen tovább tudnak tanulni nemcsak itthon, hanem bármelyik külföldi egyetemen is.

Milliókat érő keresztény szellemiség

A Nagykovácsiban lévő American International School of Budapestben a középiskolások évente 22 200-22 800 dollárt, vagyis 5,5-5,7 millió forintot fizetnek.

A Britannica International School Magyarországban a gimnáziumi osztályokban tanulóknak 4 310 000-4 390 000 forint egy tanév.

„Erkölcs, fegyelem, tisztelet” – ez a mottója a Greater Grace International School angol tannyelvű, keresztény szellemiségű nemzetközi magániskolának. Itt egy alsós diák tandíja 3 385 000 forint évente, a 9-10. évfolyamosok 3 890 000, a 11-12. osztályosok pedig 3 985 000 forintot fizetnek.

Francia óvoda, általános- és középiskola

A Gustav Eiffel Francia Óvodába, Általános Iskolába és Gimnáziumba majdnem negyven országból érkeznek diákok, az oktatás a francia oktatási minisztérium hivatalos tantervét követi. Az alsó tagozatban több mint 1,5 millió forintot, felső tagozatban és gimnáziumban pedig 1 millió 800 ezer forintot kell fizetni tanévenként.

Az 1990-ben alapított Budapesti Német Iskola és Thomas Mann Gimnáziumban az oktatás német nyelven, a német tantervhez igazodva folyik. A tandíj évi 3150-3975 euró, vagyis 976 000-1 230 000 forint

(Forrás: HVG)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük