Gyerekek a kifutón, csúcsrajárt a cukiság-faktor

Évtizedek óta tart a vita világszerte, hogy szabad-e kifutóra küldeni a gyereket, nem árt-e nekik a kifutók világa. A kérdést, az elmúlt napokban megtartott első magyar  gyermek divathét se tudta megválaszolni, de tény, hogy nagyon sok helyes gyereket láttunk, olyant is aki valóban a kifutóra termett.

Véget ért az első gyerek divathét Magyarországon

Van olyan gyerek akinek árt a modellkedés, és van olyan akinek nem. A kulcs talán az lehet, hogy a kicsi  ne csupán anyuka álmát valósítsa  meg,hanem maga is akarja élvezni a kifutón érzett adrenalinfröccsöt, persze csak módjával. a gyerek szeret vetélkedni, de azt rosszul tűri amikor a szülők harcolnak a feje felett, akár egy válás estén apa és anya, akár egy sporteseményen az ő és ellenfele szülei.

gyerek divathét

Egy héten át a legkisebbeké volt a főszerep a kifutókon, a Kids Fashion Week World 2018. rendezvényen. A Tesla Budapestben megrendezésre került program volt az első magyar gyermek divathét, de így is több mint ötven 3-16 év közötti modell és 15 divattervező mutatkozott be a közönségneka világ minden tájáról.

Számos világvárosban szerveznek gyermek divatheteket, most erre listára iratkozott fel Budapest is.

A  négy napos rendezvényen több más ország mellett Mongólia, India, Románia, Moldova, Lettország, Oroszország, Fehéroroszország, Grúzia, Kirgizisztán, Üzbegisztán, Albánia, Ukrajna, Koszovó nemzetközi szinten elismert gyermekmodelljei és divattervezői is képviseltették magukat. A nemzetközi gyerekmodellek 15 külföldi és magyar tervező legújabb ruháit mutatták be a kifutókon, igazi profiként. A hagyományteremtő céllal megálmodott divathét gyermekmodelljeinek a szakmai programok mellett kikapcsolódásra is lehetőségük volt: mások mellett városnéző kirándulást, dunai hajózást, játszóházat és bulit is szerveztek nekik.

gyerek szépségverseny

“Fontos, hogy a gyermekmodellek játszva tanulják meg a szakmát. A divathéten igazi tehetségek léptek fel, ami nagy büszkeség a számunkra. Ezúton szeretnék köszönetet mondani mindenkinek az összehangolt, pontos munkáért és hogy sikerre vihettük a rendezvényt” – mondta Kovács Lili, tulajdonos és főszervező.

Az eseményen a nemzetközi gyerekmodellek mellett fogyatékossággal élő fiatalok is felléptek, sőt fogyatékossággal élő fiatal divattervező,  Sajtos Enikő is bemutatta a ruhakollekcióját. A tervek szerint a divathetet a jövőben minden évben megrendezik.

Előzmény

Gyerekek a kifutón! – vagy inkább a játszótéren?

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük