Frissítve! Erkélyről lógó gyereket mentett egy migráns

Borzalmas tragédiát előzött meg egy arra járó férfi Párizsban. Az utcáról látta, hogy egy kisgyerek lóg egy bérház negyedik emeletéről. A járókelő lélekjelenlétének köszönhetően megmentette őt.

A hétvége hőse

A gyerek egyedül volt a lakásban, az édesapja vásárolni ment, de azt állította, hogy gondosan bezárta az erkélyajtót. Ennek ellenére a kicsinek mégis sikerült kijutnia és átmászott a korláton, de csodával határos módon sikerült megkapaszkodnia. Ekkor jött a férfi:

https://twitter.com/BreakingNLive/status/1000698238389968896?ref_src=twsrc%5Etfw2018.%20május%2027./a/blockquote%20script%20async%20src=https://platform.twitter.com/widgets.js%20charset=utf-8/script

Szerencse-faktor

Az utcán állók kiabálására a szomszéd is próbált segítséget nyújtani, de nem érte el a bajba jutott gyereket. Az utcán állók közül a férfi hihetetlen ügyességgel mászott fel négy emeletet és egyszerűen beemelte a négyéves kisfiút a biztonságos erkélyre.

Párizs polgármestere, Anne Hidalgo  Twitter-posztban köszönte meg a férfinak amit tett és megemlítette, hogy a hétvége hősét Mamoudou Gassamanak hívják és pár hónapja érkezett Maliból, hogy Párizsban kezdjen új életet.

Francia állampolgárságot kap a “pókember”

A Maliból érkezett menekültet,  Mamoudou Gassamát ma fogadta Emmanuel Macron francia elnök, aki francia állampolgárságot adományozott a 22 éves férfinek. Úgy tűnik, a tűzoltóságtól munkát is kap.

(Forrás: MirrorIndependent, Euronews)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük