Koronavírus
Gyümölcsökkel a betegségek ellen
A betegségek kialakulása ellen a legjobb, amit tehetünk, hogy elegendő gyümölcsöt fogyasztunk. A gyümölcsök kiváló forrásai a vitaminoknak, az ásványi anyagoknak és a rostoknak.
A gyümölcsök antioxidáns flavonoidokban is gazdagok
Rendszeres fogyasztása, antioxidáns tartalmuknak köszönhetően, csökkenthetik a gyulladás, a szívbetegség, a rákos megbetegedés és a cukorbetegség kialakulásának a kockázatait.
Az antioxidánsok megakadályozzák, hogy a szervezetben elszaporodjanak a káros hatású szabadgyökök, amelyek az oxidatív stressz kialakulásáért felelősek. Az oxidatív stressznek pedig sejtkárosító hatása van.
Az oxidatív stresszt összefüggésbe hozták
az ízületi gyulladás, a stroke, a légzőszervi megbetegedések, az immunhiányos állapotok, a Parkinson-kór és más gyulladásos megbetegedésekkel. Az antioxidánsok, a káros szabadgyökök semlegesítésével nagymértékben képesek az általános egészségi állapot javítására.
Az antioxidánsok tehát védenek a sejtkárosodással szemben. Oxidatív stresszhez vezethet a túlzásba vitt testmozgás, a szervezetben kialakuló gyulladások és sérülések, a finomított és feldolgozott élelmiszerek, a transz zsírok, a mesterséges édesítőszerek, illetve egyes adalékanyagok és színezékek. Az oxidatív stressz esélyét növeli meg a stressz, a dohányzás, a vegyi anyagok, a környezetszennyezés.
Egyes vitaminok,
ásványi anyagok és egyéb tápanyagok is antioxidáns hatással rendelkeznek. Melyek ezek? Az A -, C-és E-vitamin, a béta-karotin, a likopin, a lutein, a szelén, a mangán és a zeaxantin. A növényekben található flavonoidok, flavonok, polifenolok és fitoösztrogének is antioxidáns hatással rendelkeznek.
Gránátalma
Az egyik, antioxidánsokban gazdag gyümölcs, a gránátalma. A gránátalma jobb véráramlást eredményez, mivel csökkenti a plakk-képződést az artériákban. A plakk- képződés kialakulását a rossz, vagyis az LDL-koleszterinszint emelkedése is okozhatja. A gránátalma azonban az LDL-koleszterinszintet is csökkentheti.
A gránátalma leve nagyon sok C-vitamint tartalmaz, amely szintén egy kitűnő antioxidáns vitamin. A gyümölcsben lévő magas antioxidáns koncentráció segíthet az Alzheimer-kór megelőzésében a jobb memória biztosításával.
A gránátalmának van egy olyan tulajdonsága, hogy csökkenti a bélben kialakuló gyulladást és az emésztés javításában is kiemelkedő szerepe van. Ez legfőképpen a gyulladásos bélbetegségben szenvedők számára jó hír.
A gránátalma antioxidánsai a szisztolés vérnyomás csökkentésében is részt vesznek, ami nagyon fontos a szívbetegségek megelőzésében.
A gránátalma két nagyon fontos antioxidáns vitamint – C –és E – tartalmaz, amelyek az immunrendszer fellendítését segítik elő. A gyümölcs antibakteriális és vírusellenes hatással is rendelkezik.
Szerző
3 Comments
Leave a Reply
Leave a Reply
Friss
- „Ide figyeljenek emberek!” – Elmarasztaló ítélet egy meg nem törtét cselekmény után
- Óvodabezárási hullám Csepelen
- Már megint naivságunk áldozatai lettünk: felkészültek az illetékesek a havazásra
- Barátság-horoszkóp itt és most
- Hull a hó és ez most (állítólag) nem érte váratlanul az illetékeseket – Mit jósol mára Pártai Lucia + orvosmeteorológia
- A Millenáris könyvfesztivál-mentes övezetté vált: 2025-ben nem engedi be az eseményt
- Juszt László heti matekja: az aktuális kormányadósság főszáma cirka 150.000.000 Euro
- 70.- forint/magyar kopf – Krausz Gábor segítséget kér
- Emberek, Orwell az 1984-et figyelmeztetésnek szánta, nem forgatókönyvnek
- Lebukott a hárommilliárdos számlagyár
Tóth Tibor
2020.04.18 09:51 at 09:51
Szinte mind megtalálható az itt felsorolt gyümölcsök közül, a 11 tagú termékcsaládunkban összesen több mint 50 gyümölcs- és zöldség összetevőt tartalmaz. A termékek fogyasztása segíthet a prevencióban, a vírus fertőzések ellen. Akit érdekel ez a termék keressen meg privátban!
Pingback: Csendes napsütéses, de hűvös napok jönnek - menj kirándulni, de tudod: sapka, sál! - Városi Kurír
Pingback: Nagyon rossz hír érkezett, hajnalban már fagyhat - megborzongató időjárás - Városi Kurír