Sorting by

×

Gyurcsány félreérthetetlen üzenetet küldött Vidnyánszkynak: földönfutók lesztek!

„Ezek nem finnyásak. Vidnyánszky Attila lett a Színművészeti ura. Kultúrharc a javából” – írja Facebook-oldalán a DK elnöke.

Vidnyánszky, mint kuratóriumi elnök (?)

Mint ismert, Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója lett a Színház- és Filmművészeti Egyetem kuratóriumának elnöke. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium még azt is közölte, hogy kik lesznek a tagok: Bacsa György, a MOL stratégiai ügyvezető igazgatója; Lajos Tamás operatőr-producer; Rátóti Zoltán színész-rendező; és Világi Oszkár, a SLOVNAFT Igazgatóságának elnöke, vezérigazgatója.

A kinevezések hátterében az áll, hogy alapítványi fenntartásba kerül többek között a Színház- és Filmművészeti Egyetem is.

Indoklás

A kinevezésre azért volt szükség, mert az egyetem szeptember elsejével működési modellt vált és alapítványi fenntartásba kerül.

Sumákban, ahogy az kerítésen belül szokás 2020 Magyarországán

Érdekesség, hogy a szaktárca nem kürtölte világgá a hírt, hiszen a közleményük alapvetően arról szól, hogy hat egyetem ( Állatorvostudományi Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, a Neumann János Egyetem, a Soproni Egyetem és a Széchenyi István Egyetem) vált működési modellt augusztus elsejével – ez is a közlemény címe -,

mindössze az utolsó bekezdésben jegyzik meg, hogy egyébként a Színművészeti is működési modellt váltott és egy “közelmúltban megszületett döntés értelmében” Vidnyánszy ATTILA lett a kuratóriumi elnök.

Gyurcsány Ferenc erre reagált most posztjában:

“Amilyen az Adjon Isten, olyan lesz a fogadj Isten. Ezek nem finnyásak. Vidnyánszky Attila lett a Színművészeti ura. Kultúrharc a javából. Pusztuljon a nyitott, szabad művészet és kultúra! Jöjjenek a pártkatonák!

Lehet így is. Most nincs mit tenni. Készülni kell

Vidnyánszky és társai addig maradnak, amíg Orbán. Utána buknak. Sőt! Minden értelemben földönfutók lesznek. Nem lesz árokbetemetés. Zárójel lesz. Levegőtlen világ azoknak, akik megölték a magyar szabadságot. Így van ez rendjén. Higgadtan, racionálisan, szárazon.

Akik meg még egyensúlyoznak: ideje magatokra találni, felébredni, élni! Vagy küzdetek a hazaért, vagy cinkosok lesztek. Vagy-vagy.”

Rudolf Péter

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.