Vidnyánszky Attila Szíjjártó Pétert, aki a győri egyetem kuratóriumába került és Varga Juditot, aki a miskolci egyetem kuratóriumi elnöke lett, követve 003-as számú ejtőernyősként landolt a Színművészeti kuratóriumi elnöki székében.

Emlékeznek még a Színművészeti Egyetem szétzilálása előjeleire? No és arra, ahogy a kormánytagok mekkora vehemnciával tagadták a szándékot? Na és arra, ahogy az ott tanulók, tanítók és régebben végzettek tiltakoztak a NER-beavatkozás ellen?

- Hirdetés -

Augusztus 31-én egyértelmű lett a helyzet

Vidnyánszky Attila rendező, a Nemzeti Színház főigazgatója lett a Színház- és Filmművészeti Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumának elnöke

– közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

A kinevezésre azért volt szükség, mert az egyetem szeptember elsejével működési modellt vált és alapítványi fenntartásba kerül.

A tárca közleménye szerint

a kuratórium tagja lesz Bacsa György, a Mol stratégiai ügyvezető igazgatója, Lajos Tamás operatőr-producer, Rátóti Zoltán színész-rendező, és Világi Oszkár, a Slovnaft Igazgatóságának elnöke, vezérigazgatója.

Sumákban, ahogy az kerítésen belül szokás 2020 Magyarországán

Érdekesség, hogy a szaktárca nem kürtölte világgá a hírt, hiszen a közleményük alapvetően arról szól, hogy hat egyetem ( Állatorvostudományi Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, a Neumann János Egyetem, a Soproni Egyetem és a Széchenyi István Egyetem) vált működési modellt augusztus elsejével – ez is a közlemény címe -,

mindössze az utolsó bekezdésben jegyzik meg, hogy egyébként a Színművészeti is működési modellt váltott és egy “közelmúltban megszületett döntés értelmében” Vidnyánszy ATTILA lett a kuratóriumi elnök.

Forrás

Rudolf Péter

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét