Use your ← → (arrow) keys to browse
Megosztás
Így készül…
A felhevített olajban a zellert és a hagymát magas hőfokon kb. 5 percig kevergetve dinszteljük, majd hozzáadjuk a fokhagymát, és összepirítjuk, de csak addig ameddig fel nem száll a fokhagyma jellegzetes illata.
Felengedjük 9 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk.
Néhány perc múlva, hozzáadjuk a burgonyakockákat, a zeller zöldjét és a leveskockát, majd a forralástól számítva kb. 15 percig lassú tűzön főzzük.
Miután a zöldségek megpuhultak, botmixerrel krémesre aprítjuk. Az edényt visszatesszük a tűzre, a levest ismét felforraljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, még egyet forralunk rajta. ,
(Tipp: Mivel a legtöbb panasz arra érkezik, hogy a krémlevesek , a zellerkrémlevesre is, hogyinkább szószok mint levesek nagyon kell figyelni az étel állagára azt is szem előtt tartva hogy ha meghűl még sűrűsödik egy keveset, ám ha ennek ellenére is hígnak tűnik, kevés kukorica sűrítőt bevethetünk, de csak módjával)
Szükség szerint ízesíthetjük, majd még 2-3 percig forraljuk. Az elkészült zellerkrémlevest levesszük a tűzről. Ameddig a leves készül személyenként fél szelet kenyeret kockákra vágunk, és kb. 1 evőkanál olajban kevergetve pirosra pirítjuk.
A zellerkrémlevest pirított kenyérkockákkal, reszelt sajttal, és alaposan megmosott, csíkokra vágott, nem kevés, friss spenót levéllel tálaljuk, ám előtte óvatosan megszórjuk pár csepp tökmagolajjal