Ha péntek, akkor polgári engedetlenség – Egy budapesti kerület összes ovija zárva lesz!

„Ez az utolsó eszközünk, hogy a fizetéseinkben pozitív változás történjen! Talán így meghallják a hangunkat!” A noÁr mozgalom Facebook-oldalán jelentették be a legújabb budapesti pedagógus-megmozdulást.

Október 21-én pénteken a kerület egyetlen óvodája sem nyit ki,

400 óvodai dolgozó vesz részt polgári engedetlenségi akcióban.

„Mint tapasztaljátok saját bőrötökön, az óvodákban dolgozó kollégák (is) mindennapi megélhetési gondokkal küzdenek az alacsony fizetések miatt, ráadásul sokan kényszerültek hivatásukat feladni a megalázóan alacsony, megélhetésre nem elegendő fizetések miatt. Számos, a megbecsülésünkre, bérrendezésünk változtatására irányuló kezdeményezésben vettünk részt (panaszkodtunk, sztrájkoltunk, tüntettünk, stb): minden módon igyekeztek pedagógusaink, illetve az oktatást, nevelést segítő munkatársak, technikai dolgozók kifejezni, hogy változtatást szeretnének, jobb, emberhez méltóbb fizetésre van szükségük.”

– írják közleményükben.

Ennek a 3 óvodának (Rákospalota Összevont Óvoda, Hétszínvirág Összevont Óvoda, Újpalotai Összevont Óvoda) dolgozói példa nélküli össszetartásról fognak tanúbizonyságot tenni. A polgári engedetlenséghez mint utolsó figyelemfelkeltési eszközhöz fognak nyúlni.

Íme a precedens, lehet utánozni!

Kiállunk azon kollégák, iskolában, szakszolgálatoknál, bölcsődékben dolgozók mellett is, akik különböző okok miatt (anyagi, megfélemlítés, stb.) nincsenek abban a helyzetben, hogy esetleg csatlakozhassanak kezdeményezésünkhöz.

Az óvodai dolgozók azt szeretnék elérni, hogy a pedagógus bértábla vetítési alapját a mindenkori minimálbérhez igazítsák és inflációkövetővé tegyék, továbbá, hogy visszamenőlegesen emelkedjen az oktatásban nem pedagógus munkakörben foglalkoztatottak garantált illetménye.

“Aki nem dolgozik, ne is egyék – tartja a közmondás. De aki dolgozik, az se egyen?”

Csak együtt tudjuk megvívni az anyagi megbecsülésünkre irányuló csatánkat! Legyünk minél többen 2022. október 21-én, mert mint mindenki Jocó bácsija is írta: „A tömeggel nem lehet mit tenni. A tömegnek csak meghajolni lehet. De ezt csak akkor lehet, ha tényleg tömeg van.” Mi már egy tömeg vagyunk egy közös ügyért! Együtt mennie kell!!

FRISS!