Sorting by

×

Háborús napló 44. – Ide vezet a magyar kormány gyűlöletpolitikája – Cikkünk folyamatosan frissül

Vandálok verték szét a budapesti Móricz Zsigmond körtéren azt a kiállítást amit olyan fotókból állítottak össze amiket az ukrán háború menekültjei készítetek. Ide vezet az intézményesített gyűlöletkeltés.

Budapesti vandalizmus

Kedd: 05-10 A választás éjszakáján szétverték azt a kiállítást, amit egy hete Ljubov Nepop ukrán nagykövet és Karácsony Gergely főpolgármester nyitott meg. A képeket leszaggatták és összefirkálták. Egy hete már a kiállítás megnyitója sem ment teljesen simán, többen megzavarták a beszédeket oroszbarát bekiabálásokkal.

Forrás: azonnali.hu

Támadás Harkov ellen

Kedd: 04-20 Keddre virradóra az ukrán védelmi tárca arról számolt be, hogy az orosz csapatok további támadásokat terveznek a keleti Harkov városa ellen. Olekszandr Motuzjanik, az ukrán védelmi minisztérium szóvivője szerint a város elfoglalását tervezik. Hozzátette, hogy Ukrajna keleti részén más térségekben is erősítést kapnak az orosz csapatok.

Oroszbarát polgármestert neveztek ki Mariupolban

Kedd: 03-10 A dél-ukrajnai város orosz haderő által irányított részén Konsztantin Ivacsenkót választották ügyvivő polgármesterré, aki az orosz megszállás előtt is a képviselőtestület tagja volt és a Moszkva-barát Ellenzéki Platform-Az Életért párt színeiben politizált, írta a Korrespondent. A Városi Tanács sajtószolgálatának beszámolója szerint választást tartottak Mariupolban a polgármester személyéről a város képviselőtestületében, mely során Konsztantin Ivacsenkót az Azovmash-üzem volt vezetőjét választották ügyvivő polgármesterré.

„Tönkretette Ukrajna legnagyobb gépgyártó vállalatát, munkások tízezreit rövidítette meg. Belépett az Ellenzéki Platform-Az Életért párt soraiba. Elárulta az országát. Ez Mariupol önjelölt a megszállók támogatásával megválasztott polgármesterének, Konsztantin Ivacsenkónak rövid életrajza”

– írták cinikus hangnemben a Városi Tanács Telegram-csatornáján közzétett közleményben.

Vagyim Bojcsenkó, Mariupol Ukrajna által is elismert polgármestere az invázió kezdetén elhagyta a várost.

Kudarcok sora jellemzi Németország Oroszországhoz fűződő kapcsolatainak alakítását – mondta Frank-Walter Steinmeier német szövetségi elnök, korábbi külügyminiszter és kancelláriaminiszter hétfőn Berlinben.

Német önkritika az eddigi  Oroszország-politikáról

Kedd:02-10  A német államfő egy sajtóbeszélgetésen a Frankfurter Allgemeine Zeitung című lap és az ARD országos köztelevízió beszámolója szerint első alkalommal ismerte el hibáit és tévedéseit az Oroszországgal szembeni politikában.
Frank-Walter Steinmeier 1999-től 2005-ig kancelláriaminiszterként, majd 2005-től 2009-ig és 2013-tól 2017-ig külügyminiszterként a német Oroszország-politika egyik legfőbb alakítója volt. Az orosz agresszió ellen küzdő ukrán vezetés az utóbbi napokban élesen bírálta.

AZ ELTÚLZOTT ÉS ELVTELEN OROSZBARÁTSÁGRÓL SZÓLÓ KRITIKÁK HATÁSÁRA TARTOTT, NEM NYILVÁNOS SAJTÓBESZÉLGETÉSEN A BESZÁMOLÓK SZERINT KIEMELTE, HOGY A BERLINI VEZETÉS A PARTNEREK FIGYELMEZTETÉSEI ELLENÉRE “OLYAN HIDAKHOZ RAGASZKODOTT, AMELYEKBEN OROSZORSZÁG NEM HITT”.

Aláhúzta, hogy személyes hibájaként értékeli a ragaszkodást az Északi Áramlat-2-höz, vagyis az Oroszországot Németországgal Ukrajna és Lengyelország megkerülésével összekötő Északi Áramlat földgázszállító rendszer továbbfejlesztéséhez, a második vezetékpár kiépítéséhez.
Mint mondta, kudarcba fulladt az a törekvés, hogy olyan “közös európai házat” építsenek fel, amelyben Oroszország is otthonra talál, és egy “közös biztonsági architektúrába” sem sikerült bevonni Oroszországot.
Az utóbbi időszak Oroszország-politikájának mérlege így “keserű”. Azonban az Ukrajna elleni háborúért Vlagyimir Putyin orosz elnököt terheli a felelősség. Ezt a felelősséget “nem szabad magunkra vennünk, de ez nem jelenti azt, hogy nem kellene átgondolnunk néhány dolgot, amelyekben hibáztunk” – mondta.

A végső nagy tévedés

A német szövetségi elnök kifejtette: az Ukrajna elleni agresszió előtt úgy látta, hogy Vlagyimir Putyin nem kockáztatja országa teljes gazdasági, politikai és erkölcsi tönkretételét csak azért, hogy kiélje “birodalmi mániáját”.
Ez nem volt helyes helyzetértékelés, “mint mások, én is tévedtem ebben” – mondta Frank-Walter Steinmeier. Hozzátette: a Putyin vezette Oroszországgal lehetetlen a visszatérés a háború előtti állapotokhoz.

Minden a háborúról!

 

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.