Sorting by

×

Tarjányi Péter: az orosz hadsereg átfogó támadásra készül és a harcok folytatódnak….Sajnos!

Az elmúlt 24 óra alapján az Ukrajnai háború kapcsán az alábbi következtetések vonhatók le… Észak-Ukrajnában most már kijelenthető, hogy részlegesen visszavonulóban van az orosz haderő. Továbbra is azt állítom, hogy ez nem a hadműveletek feladását mutatja, hanem átcsoportosítást jelent, sőt azt sem zárom ki, hogy egy komoly megismételt támadás indul újból északon… – írta Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő keddi összefoglalójában.

A következő napokban, hetekben Kelet és Dél-Ukrajna lesz a fő támadási irány.

Döbbenetes, hogy Mariupol ellen tud állni és a bekerítés ellenére még mindig harcolnak az ukrán erők. Álláspontom szerint Dél-Ukrajna térségében Odessza bombázása egy előkészítő művelet és itt is nyílhat egy új támadási irány. Egyre több információ lát napvilágot az orosz tartalékok mozgósítása kapcsán.

Igaz a hír, hogy Oroszország a hadsereg tartalékos állományából is mozgósít.

Véleményem szerint nem lesz tárgyalásos megoldás az elkövetkezőkben

Sőt, az ukrajnai tömegmészárlások miatt zéró közeli állapotban van Kijev megoldási hajlandósága.

Maguk a mészárlások mutatják milyen állapotban van az orosz hadsereg. A képsorok alapján kizárható, hogy a kivégzéseket nem látta és nem fogadta el a végrehajtó alakulatok tisztikara.

Tudták, látták, hagyták vagy ami rosszabb parancsba adták.

Fentiek alapján kizárt, hogy Ukrajna ne küzdjön méginkább az utolsó lélegzetéig

Ami ott van most, tényleg a Pokol. Az EU-ban Oroszország ügyesen lavírozik a gázellátás kapcsán és egyelőre megosztja ebben a kérdésben az Unió országait. Működik Putyin logikája, hiszen Németország habozik az új szankciók kapcsán, Szlovákia pedig tegnap még elfogadta az orosz rubel alapú elszámolásos felvetést. Az egész szankciós helyzet kapcsán egyre inkább azt látom, igaz az a régi mondás, hogy

“az ellenséged sosem annyira erős mint gondolod, de TE sem”…

Itthon a választás után nem fog változni az ukrán helyzethez való kormányzati hozzáállás

Szankciók támogatása igen, vagy csak RÉSZBEN igen, fegyverszállítás totálisan nem. Összefoglalva: az orosz hadsereg átfogó támadásra készül és a harcok folytatódnak….Sajnos! Pénteken 17 órakor várlak Benneteket a Spirit Fm “Ostrom” című műsorában és addig is bátran írjatok itt a poszt alatt vagy e-mailben. Igyekszem válaszolni a feltett kérdésekre a rádióban – zárta összegzését Tarjányi Péter.

Forrás

Kapcsolódó

 

Tarjányi Péter: az orosz hadsereg átfogó támadásra készül és a harcok folytatódnak….Sajnos!

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.