Hadházy Ákos: Müller Cecília országos tisztifőorvos csak “a járvány után hajlandó fogadni”

Valami hatalmas probléma van, ha az országos tisztifőorvos teljesen törvénytelen módon teljes egészében megtagadja a tájékoztatást egy országgyűlési képviselőtől. Müller Cecília ezt tette, csak a JÁRVÁNY UTÁN hajlandó fogadni.

A – más körülmények között vicces – indoklása viszont egészen aggasztó: szerinte annyira kevés a kompetens szakember a Nemzeti Népegészségügyi Központban, hogy a rendeltetésszerű működtetést zavarná, ha bármelyikük fél órában (bármely általuk adott időpontban) válaszolna egy országgyűlési képviselő kérdésére.

A kör bezárult

  • Szlávik doktor a Szent László kórházban arra hivatkozva nem válaszolt komoly SZAKMAI kérdéseimre, hogy ő nem járványügyi szakember.
  • Müller doktornő pedig nem hajlandó fogadni. Az „operatív törzs” pedig nem is válaszolt.

Müller Cecíliának még a mostani országgyűlési törvény szerint is kötelessége lenne fogadnia és tájékoztatnia. Az új szabályozás szerint ennek időpontjáról egyeztetnünk kell, ő ezt úgy értelmezi, hogy majd akkor, amikor neki kedve van hozzá. Kedve pedig csak a járvány után lesz.

Megmondom, mi a véleményem az eddigi „tájékoztatásról”:

a kormány propagandakérdésként tekint a járványügyre,

„iráni bunkó migráncsügyként”

akarja előadni. Orbán közben már lemondott az eredményes védekezés lehetőségéről: az Iparkamaránál azt mondta, a járvány tetőzését júniusra várja.

Még többet mond, hogy a kezdeti lelkesedés után a sajtótájékoztatókat már nem ők tartják, hanem másokkal próbálják elvitetni a balhét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük