Hadházy trükkje – ettől a rendőröknek is eláll a büntetőcédulájuk!

Mint arról beszámoltunk, a rend éber kivezényelt őrei hétfőn kora este sorra büntette a Clakr Ádám téren véleménynyilvánító dudálást. A “tettet” “indokolatlan hangjelzés kiadása”-nak minősítették és eljárást indítottak a renitensek ellen.

Megvan a kikezdhetetlen megoldás!

Hadházy Ákos hazaérve kitalálta a tutit, amit megosztott közösségi oldalán is:

“A mai napon megtudtuk, hogy tényleg felhallatszik a Várba a kürtölés. Azt is, hogy a magát királynak képzelő Főnököt zavarja a zaj és tényleg azt várja el, hogy némán tűrjük a legbűnösebb intézkedéseit is. Ezért küldte a rendőreit, hogy “indokolatlan hangjelzés” miatt büntessék a tiltakozókat.

1️⃣ nem volt indokolatlan,

és a szabad véleménynyilvánításhoz való jog magasabb rendű, mint a rendőrök által kicsavart KRESZ.

2️⃣ jogilag és anyagilag is segíteni fogunk

azoknak, akikkel kekeckedett a hatalom. Akiket megbüntettek, itt is jelentkezhetnek a Facebook oldalamon privát üzenetben, vagy írjanak az esemény társszervezőjének, a Momentumnak a mailcímére: hello@momentum.hu

3️⃣ Amikor hazaértem,

még átöltözni sem volt időm, amikor egy honfitársunk becsöngetett és adományt adott a tiltakozók büntetésének kifizetésére, amiért nem tudok elég hálás lenni. Ha más is segíteni akar, a Tisztességes és Igazságos Társadalomért Alapítványon keresztül is megteheti, közleményben kérem jelezzék, hogy a kürtölés miatt feljelentett tiltakozóknak küldik. Ha több pénz érkezne, mint a büntetések összege, azt szintén a szabad vélemény nyilvánítás támogatására fogjuk fordítani, sajnos lesz még rá alkalom.”

… és itt az ötlet!

“4️⃣ Folytatni fogjuk

Egy technikai malőr már sugallja is a megoldást. Engem ugyanis nem tudtak megbüntetni, mert a múlt héten az autóm dudája felmondta a szolgálatot.

A hanghatást a múlt heti videót maximumra hangosítva, lehúzott ablakkal tudtam közvetíteni- azt meg ugye -egyelőre- a Kresz sem bünteti, ha valaki kürtkoncertet hallgat:)

Úgyhogy a rendőr urak sem tudtak ezzel mit kezdeni…”

Ez persze beindíthatja az érintettek agyműködését is, kitalálhatják, hogy

 • törvényileg tilos zenét hallgatni a veszélyhelyzetre hivatkozva,
 • vagy a hanghatás sérti a tökéletes hallással megáldott honfitársaink dobhártyáját,
 • vagy csak egyszerűen tilos és pont! Ez esetben Hadházy is továbbgondolkodik…..

Szél Bernadett közleményt adott ki…

“A mai napon a Hadházy Ákos, Szél Bernadett és a Momentum által hirdetett dudálós eseményen olyan dolog történt, amely egy normálisan működő demokráciában elképzelhetetlen.

A Clark Ádám téren békésen közlekedő, politikai nemtetszésüket dudálva kifejező tömeget sorra kezdték igazoltatni a rendőrök, majd pedig több autós – köztük Szél Bernadett – ellen szabálysértési eljárást indítottak “indokolatlan hangjelzés elkövetése” miatt.

A Momentum, Szél és Hadházy szerint a véleménynyilvánítás szabadsága mindenkit megillet,

a békésen dudálás – a forgalom akadályozása nélkül – pedig egyértelműen ennek minősül. Csak azért, mert Orbán Viktornak nem tetszik, hogy az emberek látják, hogy valóban mit is csinál, vagy éppen mit nem csinál “járvány elleni védekezés” címén, és ennek hangot is adnak, nem akadályozhatja meg őket alkotmányos jogaikban, még járvány idején sem!

Mindenki mellett kiállunk,

aki ma az eseményen részt vett és aki ellen a szabad véleménynyilvánítás miatt szabálysértési eljárást indítottak! Azoknak, akiknek emiatt bíróság elé kell állniuk, minden szükséges jogi támogatást biztosítani fogunk. Az ezzel kapcsolatos bejelentéseket a hello@momentum.hu e-mail címen várjuk.

Orbán Viktor minden eszközt bevet, hogy elhallgattasson minket

Nem hagyjuk magunkat, és folytatjuk a tiltakozást! Nem rettenünk meg semmifajta eljárástól, és továbbra is hallatni fogjuk a hangunkat a magyarokért!

Szél Bernadett
Hadházy Ákos
Momentum Mozgalom”

Ceglédi Zoltán szerint:

4 hozzászólás

 • Avatar
  2020.04.28 - 08:51
  Közvetlen hivatkozás

  Sajnos a hívek ebből csak annyit ‘látnak’, hogy az ellenzékiek “kekeckednek” és “zavarják a vírus elleni védekezést”, amit persze Orbánék a legtökéletesebben végeznek. Tesztelni pedig már csak azért sem kell, mert akkor kevesebb lesz a eset és ‘szebb a statisztika’. Az pedig mindennél fontosabb.

  Válasz
 • Avatar
  2020.05.05 - 13:13
  Közvetlen hivatkozás

  Miért nem lehet már csutit, és seggnyaló milliárdossá tett holdudvarát kiirtani, mint egy kártékony bogarat?????

  Válasz
 • Avatar
  2020.05.06 - 13:06
  Közvetlen hivatkozás

  Ezért “kedvelem” a csótányokat! Ők ha zavarnak, fogom a sprayt és lefújom őket aztán utána nyugi van.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük