“Halálos Iramban” – Illegális gyorsulási versenyek

Magyarországon egyre divatosabb őrület az illegális gyorsulási verseny. A BRFK Közlekedésrendészeti Főosztálya és a kerületi rendőrök, a Budapesten előforduló illegális gyorsulási versenyek megakadályozására 2019. augusztus 16-án a XIII. kerületben tartottak komplex ellenőrzést.

Éjszakai akció

Az akció során az egyenruhások 125 embert igazoltattak és velük szemben alkoholszondát is alkalmaztak, amely során két járművezetőt ittas járművezetés bűncselekmény gyanúja miatt, egyet pedig azért állítottak, elő mert nem akarta igazolni magát. Egy férfit is előállítottak a kerületi rendőrkapitányságra, mert eltiltás ideje alatt vezetett, ugyanis korábban bevonták a jogosítványát.

Az éjszakai ellenőrzésben résztvevő rendőrök hat forgalmi engedélyt a helyszínen elvettek, mert az autókat szabálytalanul átalakították. Három sofőrt azért jelentettek fel a rendőrök, mert nem volt náluk a jogosítvány. A közlekedési járőrök két esetben azért szabtak ki közigazgatási bírságot, mert egyik sofőr sem használata a biztonsági övét. Több autóst azért bűntettek meg, mert átlépték a záróvonalat, lejárt a műszaki engedélyük, megszegték az elsőbbségi és a sávváltási szabályokat.

Az ellenőrzést a rendőrök a Nemzeti Közlekedési Hatóság munkatársaival együtt közösen  végezték. A Budapesti Rendőr-főkapitányság egy korábbi terv alapján hajtotta végre a péntek esti akciót, amit továbbra is folytatni fog az illegális gyorsulási versenyek visszaszorítása érdekében.

Inkább játsszon!

Halálos Iramban-játékot fejleszt a Slightly Mad Studios, legalább 10 órás kaland lesz a BioMutant, adta hírül a Techradar

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük