Három dél-koreai vívó Magyarországon kaphatta meg a koronavírus fertőzést?

A NÉPSZAVA információi szerint pozitív lett a koronavírus-tesztje a dél-koreai vívóválogatott három tagjának, akik vasárnap tértek haza Európából, és egy magyarországi versenyen is jártak.

A női versenyző már Magyarországon is torokfájásra panaszkodott

A dél-koreai vívószövetség közleményében nem szerepel a sportolók neve, csak az, hogy egyikük egy 25 éves nő.

A női versenyző már Magyarországon is torokfájásra panaszkodott, majd kedden Ulszanban megvizsgálták, és ezután kapták meg az eredményt, amelyről értesítették az ország olimpiai bizottságát is. Később további két vívóról derült ki, hogy megfertőződött a koronavírussal.

A szövetség szerint a válogatott minden tagját hazaküldték, aki a betegekkel együtt Európában járt, és számukra házi karantént írtak elő.

Az ominózus párbajtőr Grand Prix-t március 6-8. között már zárt kapu mögött rendezték meg a Ludovika Arénában. Természetesen a világ minden tájáról érkezett vívók mellett nagy létszámban vettek részt a viadalon a magyar szervezők és önkéntesek.

Női bírók a női párbajtőr GP-n. Fotó: Augusto Bizzi

Nem véletlenül a Magyar Vívó Szövetség főtitkára, Tamás Henriette március 12-én körlevelet intézett minden sportolóhoz.

Ebben szerepel:

„Kérek minden olyan sportolót és sportszakembert, aki részt vett a 2020. évi Kadet- Junior Európa- bajnokságon, vagy az azóta eltelt időben külföldön tartózkodott, illetve részt vett a hazai rendezésű nemzetközi versenyen (párbajtőr GP), hogy a következő két hétben tartózkodjon otthon és minimalizálja a közösségi érintkezés minden formáját.”

A fentiek alapján a válogatottak munkájában való részvétel megtiltott, a távolmaradás igazoltnak tekintett

A magyar viadalon a női párbajtőrözők között szerepelt a finalista és ezüstérmes dél-koreai Szong Sze Ra, valamint honfitársai Csoj In Dzsong és Jung Hjo Jung. Előbbi Kun Annát, míg utóbbi Muhari Esztert győzte le a legjobb 64 között.

A 25 éves Hyein Lee a legjobb 32 között az olasz Federica Isolától kapott ki, összecsapásuk vezetőbírója Honti-Kiss Dominika volt.

Forrás: Népszava/MVSZ

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük