Sorting by

×

Herczeg Zoltán: enni, vagy adózni?

Tegnap a minielnök felvázolta “gazdaságélénkítő” “akciótervét”. Keresem, kutatom benne magamat, hol kompenzálja bevételkiesésemet a zállam, aminek pont ez a dolga vészhelyzet idején (is!). (Elég sok melóm megakadt, 7 étteremnek és 1 hotelnek csináltam épp az egyedi munkaruháit, az mind pause-ra került határozatlan ideig. Valahogy nem tolulnak az emberek az egyedi ruhákért sem karantén időkben, hiába költök többet online marketingre.)

Szóval keresem, kutatom, hol szereplek én, mezei KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÓ

a “mentőcsomagban”. Nem egy nagy réteg ez, csak kb. amelyik eltartja az országot (a multikon kívül), aki termel és adózik, csak olyan 1,5-2 millió ember, nem KATÁ-s.
Mindeközben a könyvelőm átküldte a havi utalandóimat a zállam felé -lassan ugye itt a mindenhónap-tizenkettedike-, ami pont ugyanannyi, mint válság előtt. Töredéke forgalomra, töredéke bevételre, töredék jövedelemre ugyanannyi közteher.

Nos, itt az ideje, hogy én is bejelentsem “HERCZEGZOLTÁNÉLÉNKÍTŐ” “AKCIÓTERVemet”

Mivel egyáltalán nem tudni, ez a szarság meddig tart, és azt sem tudni, meddig csökkenhetnek még a bevételeim, fel kell készülnöm egy kb. 3-6 hónapos, szűkös időszakra. Bérbeadómtól bérleti díj csökkentést sajnos szintén nem kaptam, a rezsim is pont ugyanannyi, a kajaárak viszont az egekben, és vélhetően ez csak rosszabb lesz.

Döntésem tehát, hogy

  • NEM TÁMOGATOM a 450 milliárdos haveri beruházás-dotációt pufimellényes NER-oligarcháknak (ezek lennének ugye a “kiemelt nemzetgazdasági ágazatok”),
  • nem támogatom a 600 milliárdos Budapest-Belgrád, 10 évre titkosított mészáros vasutat,
  • nem támogatom a 170 milliárdos atlétikai stadiont,
  • nem támogatom rogán 150 milliárdos hazug, aljas propagandáját,
  • nem támogatom a Városliget szétkúrását, és nem utolsósorban
  • nem támogatom az ellenzék és az önkormányzatok újabb mocskos, szemét, aljas megszopatását, kizsigerelését, ellehetetlenítését.
herczeg
illusztráció: H.Z. facebook oldala

Szóval ha választanom kell, hogy ENNI akarok a következő félévben VAGY ADÓZNI a maradék pénzemből, úgy inkább enni fogok!

NEM FIZETEK ADÓT, se semmilyen közterhet, míg nincs újra elégséges bevételem hozzá. Kajára és rezsire költöm. Ennyi maradt nekem, mint felelősen gondolkozó és cselekvő állampolgárnak, jelen esetben polgári engedetlennek. Nektek?

(Természetesen a vészhelyzet elmúltával, utólag kifizetem az elmaradásaimat. Ennek módozataként a legújabb, 13. havi nyugdíj kiosztásának sajátosan magyar, orbáni metódusát választom. Évente, negyedelve, minden januárban.)

Forrás

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.