Az Orbán birodalom széthullása elkezdődött. Ez a széthullás megállíthatatlan és megfordíthatatlan.Teljesen mindegy a vasárnapi választások eredménye, a politikai eróziót lassítani egy estleges Fidesz győzelem sem tudja.

Borkai esete röntgenkép a NER lényegéről és működéséről

Borkai nincs egyedül, ahogy Mengyi Roland sem volt egyedül. Négy év letöltendőt kapott, felkészül Simonka. A NER a kezdetektől életképtelen modell, mert sem jogi, sem erkölcsi alapjai nincsenek. Az Orbán által hirdetett illiberális világnézet pont ezeket a hiányzó elemeket akarta pótolni. Nem sikerült. Mint ahogy Lánczi rektor állítását sem igazolta az idő. Annyit izzadt ki magából, hogy ami Magyarországon történik, az nem korrupció, hanem a Fidesz politikájának a lényege. A lényeg egy új Fidesz által generált elit kialakítása. Pénz, pénz és pénz. Ez az ostoba együgyű banda azt hiszi, hogy pénzért minden megvásárolható. Hát nem!

- Hirdetés -

Sem a műveltség, sem a tisztesség nem forintosítható, nem vagyoni kérdés

Egy társadalom elitje normális országokban organikus úton alakul ki, attól mert valakinek hirtelen vagyona lett, ami mögött a kapcsolati tőkén kívül semmiféle, se tudásbéli, se tapasztalatbéli tőke nem áll, az nem lesz vagyonától része az elitnek. Szegény Esterházy mondta, nem igaz, hogy a Fidesz elit nem tud késsel-villával enni. Tudnak- mondta, csak nagyon leköti őket. Hazugságokra és lopásra, a közvagyon dézsmálására épülő Fidesz elit önmagát dönti porba. Dominóhatás fog érvényesülni, mindenki a saját bőrét akarja menteni, ha ennek valós vagy vélt ára vallani a másikra. Ne legyen kétsége senkinek, vallani fognak.

Nem véletlen, hogy Orbán Kötcsén a tizenegyedik parancsolatról beszélt

Akkor is védd a Fideszes társad, ha vétkes, ha bajban van. Akkor is, amikor a hetedik és a nyolcadik parancsolatot nem tartotta be a párttársad, lopott és hazudott. Orbán nem tett egyebet, mint a BTK-ban szankcionált bűnpártolásra szólította fel híveit. Ami most elkezdődött, az nem más, mint a beteg társadalom öntisztuló és öngyógyító aktusa. A betegség neve Fidesz.

A társadalom meg akar szabadulni politikai parazitáitól

Minden hazafinak, minden magyar embernek kötelessége, hogy a parazitáktól, az élősködőktől történő megszabadulást a saját eszközeivel támogassa. Szándékosan használom a hazafi és magyar ember megnevezést, mert ezeket a nemes fogalmakat és eszméket Orbán galád módon ellopta. Pedig rá és híveire a hazafiság csak annyira igaz, amennyire Samuel Johnson mondása állítja:

„A gazemberek utolsó mentsvára a hazafiság”.

Itt az ideje, hogy az elbitorolt jelzőket és eszméket visszaszerezzük

Fontos, hogy a félrevezetett Fidesz híveket, akiknek az egészből semmi hasznuk nem volt ne bántsuk. Én, MDF-esként, ezt hirdettem fennhangon 1990-ben is, csak akkor a nyolcszázezer teljesen ártatlan MSZMP tagnak igyekeztem menedéket biztosítani. Ma sincs okom mást tenni, hiszen az egykori MSZMP és a mostani Fidesz hívek között ordítóan nagy a hasonlóság. Igaz Bródy dala, Apám ezek ugyanazok. Ennyi Orbán szította belháború után ránk férne már egy kis társadalmi béke.

Bízom abban, hogy Orbán után, akárki következik,

ebben a szellemben, a társadalmi béke szellemében fogja irányítani az országot. Vége lesz a végnélküli orbáni háborúknak. Hajrá békés Magyarország, hajrá békés magyarok!

3 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Aki új politikai vezetésben reménykedik, annak jelezném, hogy még éhesebbek jönnek…azok viszik a maradékot.

    • Aki a hatalom és pénz közelébe kerül, igyekszik belőle magának is szerezni. Csak éppen nem egyformán. A jelenleginél többet nem lopott, több kárt az országnak nem okozott egyetlen kormány vagy párt sem. Bárki jön, az csak jobb lehet. Tetelesen kifejtheto, de hosszú lenne.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét