Bizony, bizony, ha a magyarság előbbre való az emberségnél, akkor nagy a baj itt kérem! Ha az emberi méltóságot csak a nemzeti hitvallás keretein belül lehet értelmezni, akkor valami nagyon kificamodott a fideszes fejekben. Ha őszentségének a menekültekre vonatkozó intelmeit nagy ívben semmibe veszik kormányzó politikusaink, akkor valami nem stimmel a keresztényi alapokon való hatalomgyakorlással.
[mnky_ads id=”10552″]


Magyarság vs. emberség?

Ha az illiberális államépítés szabadságharcos eufóriájától ejakuáló felcsúti pávatáncos futsalosával, és a maga nemzetinek tartott papagájkórusával együtt lefitymálja az európai vezetők menekültekkel kapcsolatos nyilatkozatait,  és az ENSZ ide vonatkozó állásfoglalásait, akkor nagy baj van a hazai külpolitikában.

Orbán szerint még az ENSZ is a Soros-tervet hajtja végre

Nem gondolnám, hogy az ötödik párttagkönyves szélkakasnak a Magyar Hírlapnál eleresztett, közéletet szennyező pukizásaira, vagy akár a Századvég Alapítvány vezető elemzőjének hasbeszélő hazabeszélésére idehaza, csak azért, mert ők magyarok, jobban kellene figyelnie mindenkinek, mint Ferenc pápa szavaira, vagy az EU vezető politikusainak mondataira.

Álságos a hazai rezsigladiátor

egykori kijelentése is, mely szerint a magyar kormánynak és a magyar parlamentnek nem csak magyarországi, hanem nemzetközi, európai uniós, a schengeni egyezményekben vállalt kötelessége, hogy a magyar határszakaszt és az európai uniós határt megvédje. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága szerint ugyanakkor hazánk kormánya megszegi nemzetközi kötelezettségeit, amennyiben nem engedi be területére a menekülteket.
[mnky_ads id=”10551″]
Automata gombnyomogató politikusaink közül többen szajkózzák a gyűlöletkeltő, a menekültekre vonatkozó, uszító, hergelő, betanult szöveget. Olyanokat, hogy ők hosszú távon szeretnék megőrizni a magyarságot és az országot, arra nem lehet “nagy tömegekben ráereszteni” az idegen kultúrákat, idegen törekvéseket, mert annak súlyos következményei lennének. Olyanokat, mint:

“ha eredményes lesz a szárazföldi harc az Iszlám Állam ellen, akkor a jelenlegi terroristák lesznek a menekültek”.

Vagy,

“be kell gyűjteni a használt ruhadarabjaikat, nehogy egy helyi magához vegye őket, hiszen ki tudja, milyen kórokozókat hordoznak magukkal”.

Stréberség

Egyesek közülük a médiában már hordáról beszélnek, szélső radikális csoportok ízléstelen, rasszista megnyilvánulásait meg sem említve. A mostani kormány strébersége nyilvánvaló, más, szövetséges, vagy baráti országok kárára keresi a megoldásokat menekültügyben, mikor közismert, hogy a menekültügy nemzetközi súlya és jelentősége miatt már régen túllépett Magyarországon.

Orbán Viktor és egy köztörvényes bűnöző tárgyalása Bécsben

Orbán részt se vett azon a Bécsi Konferencián, melyen a nyugat-balkáni országok vezetőivel tárgyaltak a kialakult helyzetről. Ennek magyarázata a sajtóiroda vezetője szerint pedig az volt, hogy „Magyarország nem képezi a balkáni térség részét”. Persze, úgy tesznek, mintha nem is lennénk érdekeltek az ügyben! Pávatánc ez javából! Pénzt azt kérünk Brüsszeltől, de belpolitikai okokból már nem akaródzik részt venni az európai közös erőfeszítésekben a menekült kérdés megoldásának ügyében!

Első sorban emberek vagyunk, és csak ezután magyarok!

A napi nagy létszámú migráns belépők negyede gyermek. Itt az ideje, hogy velük megkülönböztetett módon bánjanak! Hallott már valaki arról, hogy a kormány részéről külön is foglalkoznának velük, vagy csak a látványtervezett megoldásokra szorítkoznak? A civil csoportokon és kezdeményezéseken kívül, a karitatív szervezetek segítségnyújtásán túl mit tesz a kormány a sok száz menekült gyermekért, megelégszik a First Lady látogatásával? Határvadászattal, könnygázzal, kerítésekkel, menekült ellenes szólamokkal, szlogenekkel, a háttérben nemzeti díszletekkel előadottan, látványtervezetten, csak az európai értékekkel szembe képesek a mostani gyakorlatot folytatni.
[mnky_ads id=”4668″][mnky_ads id=”4670″]
Az ember testi és szellemi sérthetetlenségének joga, az emberi méltóság alapvető része, független attól, hogy mely nemzethez, vallási felekezethez, vagy népcsoporthoz tartozik valaki. Az illiberális felfogás szerint az emberi méltóság már nem egy velünk született, tőlünk elidegeníthetetlen jog. Alaptörvényük is ezt igazolja. Alapvető fontosságú elemeit pedig kifelejtették, mint a halálbüntetés tilalmát, vagy a testi és szellemi sérthetetlenséghez való jogot. Vajon miért?

Orbán mostani pszichózisa addig működik, amíg hagyjuk.

Amíg az egészségügyben dolgozók tűrik kiszolgáltatott helyzetüket a pedagógusokkal együtt. Amíg a gazdák a földalapú támogatásoktól zsibbadtan, nem kapnak kaszára, kapára, a rendvédelmis életpályával mézesmadzagolt, elkábítottakkal együtt. Amíg a demokratikus ellenzék nem csak hagyja magát feldarabolni, de maga is elkövet mindent annak érdekében, hogy osztódjon, ahelyett, hogy egységbe kovácsolódna.

Az elbukott egészségügyi jó-hírgyár története – nálunk járt Mélytorok

Végezetül, a kormány honlapján hiába jelennek meg kedvezőnek tűnő menekültügyi módosítások, amíg azok betartatása és betartása nem fontosabb a megjelenésnél, amíg az emberi méltóság tisztelete nem előzi meg a nemzeti hitvallás iránti ájult, magyarkodó rajongást, addig marad az említett pszichózis!
[mnky_ads id=”10553″]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét