Az elbukott egészségügyi jó-hírgyár története – nálunk járt Mélytorok

A kórházigazgatóktól megrendelt „jóhírgyártás”, amit hevesen tagad az illetékes, nem minden előzmény nélküli. A Városi Kurír  informátora azt állítja, tudja, miért kellett bevonni a kórházak vezetőit a hangulatjelentések gányolásába. Elképesztő tervei voltak még nem is olyan régen az egészségügyi kormányzatnak!

Giga-példányszámú egészségügyi propagandaújság

Az eredeti elképzelések szerint központilag gondoskodtak volna az egészségügyi „jóhírgyártásról”. Néhány hónapja még azt tervezte a kormány, hogy többszázezer példányban ingyenes újságokat juttatnak el az állami fenntartású kórházakba.

Ahogy akkoriban fogalmaztak: a lap első sorban a „betegedukációt” szolgálta volna, vagyis azt, hogy felvilágosítsa az olvasókat arról, hogy az éppen gyógyulni vágyók (és a hozzátartozók) mit tehetnek az egészségük megőrzéséért, avagy visszanyeréséért.

Természetesen “nem titkolták volna” azt sem, hogy a kormányzat éppen milyen intézkedéssel segíti az ágazat fejlődését.

A koncepció szerint – állítja informátorunk –  helyet kaptak volna az amúgy fáradt, alulfizetett dolgozók lelkesítését célzó, afféle „jóhangulatjelentésként” szolgáló interjúk és riportok is.

Az ötletgazdák mertek nagyot álmodni. Portálunk úgy tudja, a nyomtatásban megjelenő újságon túl, azzal párhuzamban központilag szervezett egészségügyi hírügynökséget is létre akartak hozni, amely az MTI-től függetlenül, saját anyagokat gyártott volna.

Értesülései alapján a „bázisnak” az Állami Egészségügyi ellátó Központot (ÁEEK) szánták,a  szerkesztőség pedig vagy ott, vagy a bezárt Népszabadságnak egykor helyet adó Bécsi úti székházban működött volna, ahol jelenleg a Mészáros Lőrinc nevéhez köthető MédiaWorks szerkesztőségei találhatók.

„A szakértelem ócska bolsevista trükk”

 HOGY MIÉRT? KIDERÜL A CIKK FOLYTATÁSÁBÓL A KÖVETKEZŐ OLDALON

2 hozzászólás

  • 2018.02.05 - 03:00
   Közvetlen hivatkozás

   edUkáció………..”betegnevelés”…………..ha már belekötöttél, megnevelni a betegeket – mit higgyenek,lássanak, stb……….még akkor is, ha nem igaz

   Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük