Hétvégi firkarcolat – írom levelem a veszprémi érseknek

Nem árt néha emlékeztetni régebbi, már elmúlt dolgokra. Mert azok bizony nem fehérek, vagy feketék, hanem fehérek is, meg feketék is!

Excellenciás Uram!

Engedje meg, hogy David Baernek írt levele kapcsán emlékeztessem Önt az alábbiakra. Nehezemre esik szó nélkül hagyni mindazt, amit írásában kifejtett. „Iványi Gábor metodista lelkészt nálunk mindenki ismeri, sokkal inkább nagyhangú politikusként, mint igehirdetőként. Ám az ő közösségét a metodista világegyház sem ismeri el. (A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség nevet használják.)”

Bántóan hangzik a kevésbé vájt fülűeknek is, hogy Ön, excellenciás uram nagyhangú politikusként jellemzi azt a behemót, halk szavú férfiembert, aki éppen nem a termetével és a hangerejével, hanem csöndes, tisztán érthető szavaival és állhatatos magatartásával vívott ki magának tekintélyt.

Különösen hamisan cseng mindez az Ön szájából akkor, amikor Ön, excellenciás uram, egy alkalommal a Szent István Római Katolikus Általános Iskola rendezvénysorozatán a Szülők iskolája előadójaként éppen politikusként is bemutatkozott, a jelenlegi kormányt támogató és az ellenzéket szapuló mondataival.

Iványi Gábor igehirdetései és bármely más természetű nyilvános állásfoglalása abban különböznek az Önétől, excellenciás uram, hogy amíg Ön a jelenlegi hatalom mellett teszi le főpapként a voksát tényszerűen, addig Iványi Gábor az elesettek, a rászorulók, a nincstelenek mellett szól, lelkészként! Micsoda különbség!

Excellenciás Uram!

Odafönt mindannyiunk Feljebbvalója figyeli, látja és tudja, hogy mit cselekszünk. Alvó ügynökeként belénk telepítette a lelkiismeretet is, ami, remélem, nemcsak bennem, hanem Önben is megszólal majd, amikor újraelemzi és vizsgálja mindazt, amit Iványi Gáborról mondott.

Végezetül, levelem megírására az önnek ez év elején tett főpásztori üzenete késztetett, melyet az érsekség honlapjára töltött fel . Annak is az alábbi pár mondata:

„Ezek után talán nem járunk messze az igazságtól, ha feltételezzük, hogy a migráció támogatása mögött is a kereszténység elleni megmagyarázhatatlan – és talán ördöginek is nevezhető – gyűlölet húzódik meg. Ahogy két­ezer évvel ezelőtt az írástudók és a farizeusok segítségül hívták az általuk gyűlölt Pilátust, hogy megszabaduljanak Jézustól, úgy hívják ma is segítségül az ultraliberálisok az ultrakonzervatív muszlimokat, hogy véglegesen felszámolják az európai kereszténységet, hogy megszabadítsák Eu­rópát Jézus híveitől.”

No komment!

Tisztelettel, egyszerű földi halandóként ajánlva magamat

egy választópolgár a sok közül

Kapcsolódó:

Erre varrjon gombot: a migráció oka a keresztény Európa gyűlölete

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük