Városi Kurír

A napi fontos…

Sport

Hosszú Katinka már a héten megkaphatja Csillebércet

hosszú k
Hirdetés

A 24.hu információja szerint már a héten a kormány elé kerül a Hosszú Katinka nevével fémjelzett úszóakadémia létrehozásáról szóló előterjesztés.

Hirdetés
Hirdetés„Mindössze” 7 milliárd 350 millióba kerül

A kormány továbbra is a csillebérci úttörőtábor helyén tervezi megépíteni a létesítményt.

Még a nyáron írt a 24.hu arról, hogy az állam felhagy a pereskedéssel, és inkább fizet Rácz Péternek, a Magyar Úttörőszövetség egykori elnökének, hogy őszre ténylegesen visszaszerezhesse a csillebérci tábort.

Már akkor kiderült, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. emberei azért kaptak felhatalmazást a Fidesz által korábban sokat támadott „főúttörővel” való megegyezésre, mert a drága budai ingatlanon egy Hosszú nevével fémjelzett úszóakadémia létesítését tervezi a kormány. Így egy két évtizede folyó bírósági eljárás zárult le.

A pereskedés gyors lezárása érdekében elég mélyen bele kellett nyúlni az állam zsebébe. Összesen csaknem másfél milliárdba került, hogy a fél Margitsziget nagyságú területet teljes egészében visszaszerezze az úttörőktől. Az MNV 350 milliót fizetett ki a csillebérci vadászházért, amelyet annak idején Rácz rokonsága vásárolt meg, szembeötlően alacsony áron.

Úgy tudni, hogy az ingatlan vételára mellett, kormányzati szinten további 7 milliárd forintot szánnak a beruházásra. A területen tanuszoda és egyéb sportingatlanok is lesznek.

(Forrás: 24.hu)Hirdetés
átver
Hirdetés

About Author

Comment here