Hosszú Katinka és az a bizonyos 5 karika

Több hónapos hallgatás után vége a találgatásoknak a szakmai kérdéseket illetően. Hosszú Katinka elárulta közvetlen, illetve távlati terveit az idei szezonról, az edzője kilétéről, illetve az országos bajnokságról.

Tusup marad

“Az elmúlt hetekben több dolog tisztázódott az életemben, de azért még sok minden alakulóban van. Az biztos, hogy Shane-nel folytatjuk a közös munkát, és az is, hogy az idén mindenképpen változtatunk a felkészülési meneten. Ez ugye már most megtörtént az ismert okok miatt. Egyelőre még nem véglegesítettük a teljes évet, folyamatosan beszélgetünk arról, hogy mit és hogyan lenne a legjobb csinálni ebben a helyzetben.”

A háromszoros olimpiai bajnok elmondta, hogy nem indul az országos bajnokságon:

“Átbeszéltük a versenyzési stratégiát is, és Shane-nel úgy gondoljuk, hogy az országos bajnokság most nem fér bele. Mivel még képlékeny az éves terv, egyelőre nem tudom megmondani, hogy mikor lesz az idei első versenyem….. Nehéz időszak áll mögöttünk a magánéletünk miatt, de megpróbáljuk az adott helyzetből a legtöbbet kihozni. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy az idei év viszonylag üres esztendő az úszásban, hiszen az augusztusi Európa-bajnokság a fő esemény, no meg természetesen a budapesti Világkupa-verseny októberben”

Magánélet

Hosszú szerint különleges helyzet az övé, mert bár válság előfordulhat más ember életében is, de általában csak egy területet szokott érinteni, vagy a magánéletet, vagy a szakmait, egyszerre a kettő elég ritkán fordul elő:

“Nálam most ez történt, nem volt mibe kapaszkodnom. Jó lett volna, ha legalább az egyik terület menekülőt jelenthet, ha például ki tudom úszni magamból a problémákat, de addig, amíg az ember bizonytalan, és önmaga sem tudja, mit szeretne, nyilván nem akar mással edzeni”

Hosszú Katinka gyakorlatilag mindent megnyert már, célok azonban továbbra is vannak, nem is akármilyenek:

“Nekem Tokió azért nagy cél! Ráadásul imádok úszni, edzeni” – szögezte le a háromszoros olimpia bajnok. “Ugyanakkor itt ez az év, Eb-év, van már 13 Európa-bajnoki aranyam, mi legyen a cél, megszerezni a tizennegyediket? Ez azért, valljuk be, nem jelent olyan erős motivációt.”

Kellett a pihenő

A versenyzőnek, nemhogy nem okozott gondot, hogy szokatlanul hosszú ideig nem versenyzett, de kifejezetten szüksége volt egy kis feltöltődésre:

“Őszinte leszek, jól esett ez a pihenőidőszak… Az elmúlt öt évben nem volt egyetlen teljes hetem, ami pihenéssel telt volna. Nem mondom, hogy bármit másképp csináltam volna, de most, hogy leálltam egy időre, rájöttem, mennyire szükségem volt erre a pihenésre. Szerencse, hogy pont most történt, ami történt, egy Eb-évben.”

Bízunk abban, hogy a nagyszerű sportoló körül hamarosan minden rendeződik, s újra a régi Katinkát látjuk a medencében.

Forrás: molcsapat.hu

Hosszú Katinka válsága miatt kihagyja az ob-t is, de Shane Tusuppal folytatja a munkát

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük