IQ-teszt! Kevesen tudják a megoldást, Ön köztük van?

Az IQ-teszt hűen rávilágít arra, hogy a vizsgált alany hogyan gondolkodik. Esetünkben a sikerfaktor is fontos. Annak ellenére, hogy a rövid IQ tesztnek két helyes megoldása van, mégis csak kevesen tudják a kérdőjelet behelyettesíteni a megfelelő számmal. 

Próba, szerencse! – vagy tudás?

Előttünk egy olyan négyzet látható, melynek 4 sorában számok vannak. Az első három sorban az egyenlőségjel után látható a válasz. Az utolsó sorban van maga a feladvány. A kérdőjel helyére kell a megfelelő számot beírni. Ha alaposan megvizsgálja a tesztet, láthatja, hogy a matematikai műveletet (ebben az esetben az összeadást) az első példa kivételével nem megfelelően hajtották végre. De pont ez a feladvány érdekessége!

Hogyan lehet megoldani ezt az IQ tesztet?

A fenti matematikai feladványt David Wolfe tette közzé. És igen, mindenki tudja, hogy már régóta az interneten terjed. Ennek ellenére ez nem átlagos iskolai feladat, ez igazi rejtvény, amelyet nehéz megoldani, de lehetséges.További érdekessége, hogy két helyes megoldása is van!

Most elő a tollat, a ceruzát és ami kell!

Ne lessen, próbálkozzon!

Ellenőrizheti, hogy jól gondolkodott-e!

Az első megoldási lehetőség

Az első sorban az összeadás helyes: 1 + 4 = 5. Ezután hozzáadjuk a második sor egyenlőség jele előtti számokat, megkapjuk a 12-t. És így tovább. Eszerint a logikai lánc szerint a helyes válasz a 40-es szám.

A második helyes megoldás

Mint fent, itt is, az első sor összeadása helyes, azaz 1 + 4 az öt. De ehelyett mégis inkább az első szám, plusz az első szám szorozva a másodikkal képletet használjuk. Az első sorban ez 1+ (4X1), azaz 5. A másodikban 2+(2X5), tehát 12 és így tovább. A negyedik sorban eszerint a megoldási képlet szerint a helyes megoldás a 96.

Miután már tudja a megoldást, nincs más teendő, mint összehasonlítani az Ön megoldásával.

Hogy tetszett ez az extrém IQ teszt?

Ha mindkét lehetőséget kitalálta, akkor olyan őstehetség, akit, ha összehozott volna a jó sorsa Einsteinnel, még ő is elismert voln!

(forrás: bidista.com)

Milyen lelki állapotban van? – A pszichológusok kedvenc tesztjéből megtudhatja

Egy hozzászólás itt: “IQ-teszt! Kevesen tudják a megoldást, Ön köztük van?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük