A nem érkező menekültek ellen – a rendőrség korábban is határokat őrző állományán túl – rendkívüli szolgálatot teljesítő rendőröket és katonákat a kormány a valódi feladataik elől vonja el, a magyar emberek biztonságát veszélyeztetve.
[mnky_ads id=”10551″]

Mesterségesen fenntartott rettegés

Azért nincsenek a kistelepüléseken rendőrök, azért nem haladnak a nyomozások, hogy a Fidesz rettegésben tarthassa a magyar embereket a migránsok hordáival riogatva. A rengeteg túlóra ellenére a honvédek azért nem a feladatukat végzik, azért nem egy esetleges valódi ellenséggel szemben az ország fegyveres védelmére készülnek, hogy a kormány tagjai végvári vitézként parádézhassanak a híradókban. A normális szolgálatból a határra vezényelt rendőrök és katonák létszámát a kormány titkolja, mindazonáltal a rendőrség állományát 3000 fővel bővítették, és már több mint 12 ezer katona, ami megfelel a Honvédség teljes fegyveres állományának, vett részt valamilyen formában a határ felduzzasztott védelmében.
[mnky_ads id=”10552″]

- Hirdetés -

Pénzszórás semmi más

Az el nem végzett feladatokon túl mindez rengeteg pénzbe is kerül. Meglepő módon, az erre szánt pénz semmilyen összefüggésben sincs a menekültek számával. Míg 2015-ben 84 milliárd, 2016-ban 75 milliárd, addig 2017-ben közel 200 milliárd forintot fordított a kormány a belügyminiszter tájékoztatása szerint a menekültügyi és migrációs helyzet kezelésére. A 2018-as költségvetésben pedig csak a Belügyminisztérium és a Honvédelmi Minisztérium költségvetésében 75 milliárd forint van elkülönítve a megszokott kiadásokon felül tömeges bevándorláshoz kapcsolódó kiadások előirányzat alatt.
Ennek az őrültségnek véget kell vetni, nem a választások után, nem március 8-án, hanem ma. Az Együtt felszólítja a kormányt, hogy haladéktalanul vonja vissza a válsághelyzet elrendelését, a rendőrök és a katonák térjenek vissza a megszokott állomáshelyükre és feladataikhoz, a háromezer újonnan felvett határvadásszal pedig erősítsék meg a kistelepülések rendőri állományát! Egy estleges újabb menekültek által, okozott vészhelyzet esetén a határok biztonságát pedig mindenekelőtt európai együttműködéssel kell biztosítani. Itt az ideje, hogy a magyar emberek biztonsága fontosabb legyen a politikai haszonszerzésnél!
(Vendégszerző: Pataki Márton az Együtt elnökségi tagja)
[mnky_ads id=”10553″]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét