Juhász Péter levélben értesítette az MSZP és a DK elnökét arról, hogy az általa vezetett Együtt készen áll a választókerületi egyeztetésre.
[mnky_ads id=”4666″]
[mnky_ads id=”4670″]
Teljes koordinációra már nincs esély, de az Együttet szívesen látjuk a közös indulásban, mint ahogy eredetileg is ajánlottuk – mondta a Népszavának Molnár Gyula, az MSZP elnöke.

Gréczy Zsolt, a DK szóvivője a lapnak annyit mondott: szívesen tárgyalnak.

Az MSZP és a DK szerdán bejelentette az egyéni választókerületi koordinációról szóló megállapodását. A mostani állás szerint külön listával, de koordinált 106 egyéni jelölttel indulnának – tehát amelyik egyéni választókerületben az MSZP indít jelöltet, ott a DK nem száll harcba, és fordítva. Ebből 46 helyen a DK, 60 helyen pedig a szocialisták indítanak jelölteket – jelentették be szerdán a pártelnökök. (Gréczy Zsolt szerint a 60 valójában csak 58, hiszen az MSZP szorít helyet az Együtt-politikus Szabó Szabolcsnak és a független Kész Zoltánnak is). Budapesten 18-ból 10 körzetben állít jelöltet az MSZP, többek között az V. kerületben is, ahol Juhász Péter Együtt-elnök indul. A IV. kerület a DK-é lett, a III. kerület az MSZP-hez van beírva, viszont információnk szerint ott a párbeszédes Szabó Tímea indul. A Párbeszéd több helyet is kaphat, de azokról még egyeztetnek a szocialistákkal.

(Forrás: Népszava)
[mnky_ads id=”3811″]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here