Közbeszerzés sem kell a Nagyboldogasszony-székesegyház rekonstrukciójához. A milliárdos állami támogatást arra költhetik, amire akarják; nem ellenőrzik.
[mnky_ads id=”4674″]
[mnky_ads id=”4668″]
Újabb fejezet kezdődött az orosz ortodox templomok felújításáról szóló, véget nem érő történetben. A napokban jelent meg a Magyar Közlönyben a miniszterelnök által aláírt rendelet, miszerint az Orosz Ortodox Egyház magyar egyházmegyéjéhez tartozó, a budapesti Petőfi téren álló Nagyboldogasszony-székesegyház rekonstrukciója mentesül a közbeszerzési eljárás alól.

Ez az értesítés azért is érdekes, mert eddig nem valósult meg semmi az állam által az ortodox egyháznak átutalt 2,4 milliárd forintos templomfelújítási támogatásból. Pedig közeledik a felhasználásra szánt határidő, és addigra például Hévízen egy új templomot is fel kell húzni.

Az egyház közeléből származó információink szerint a közbeszerzési törvény alóli mentességet azért kérték az ortodoxok helyi vezetői a kormánytól, mert csak egy kiválasztott céggel hajlandók dolgozni. Úgy tudni, ez a cég az OMG Engineering Hungary Kft. A vállalkozást hárommillió forint jegyzett tőkével még nyáron alapította egy hasonló nevű orosz vállalkozás.

(Forrás: Magyar Nemzet)
[mnky_ads id=”3811″]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here