November elején a Wesley János Lelkészképző Főiskola öt professzora: Iványi Gábor lelkész, Lukács Péter oktatáskutató, Majsai Tamás teológus, Nagy Péter Tibor szociológus, valamint Szilágyi Gál Mihály filozófus úgy döntöttek, levelet írnak a díjat odaítélő bizottságnak,  az ő jelöltjük Soros György.

A levél:

„Béke-Nobel díj bizottság

Oslo, Parlament

Budapest, 2017. november 6.

Tisztelt Elnök Úr,

javasoljuk, hogy a következő Nobel-békedíjat George Sorosnak ítéljék oda. Ismeretes, hogy az 1980-as években a magyar, cseh és lengyel ellenzék kitartó és szisztematikus támogatásával Soros hozzájárult a demokrácia megteremtéséhez és a Varsói Szerződés felbomlásához. Az általa elnökölt Open Society Institutes mindenütt a világon támogatja a békés demokratikus átalakulás ügyét. Az általa finanszírozott Central European University magas akadémiai színvonalú, nemzetközi és a demokrácia iránt elkötelezett diákok ezreit bocsájtotta ki.

Az antidemokratikus aktivitásukról elhíresült kormányok – mint a fehérorosz, vagy a 2014 utáni magyar – Soros György személyét központba helyező propagandakampányukkal csak megerősítik a demokratikus oldal meggyőződését Soros személyének szimbolikus súlyáról.

2016. július 19-én a Foreign Policy című folyóiratban részletesen kifejtette véleményét az európai migrációs válságról, mely a legkomplexebb elképzelés napjaink egyik legnagyobb krízisének megoldására.

Iványi Gábor lelkész

Lukács Péter oktatáskutató

Majsai Tamás teológus

Nagy Péter Tibor szociológus

Szilágyi Gál Mihály filozófus”

A Nobel-békedíjra ugyanakkor nem így, ebben a formában jelölnek, az odaítélésről egy öttagú bizottság dönt, jelölni pedig egy erre kijelölt szűk kör hivatott, akik közt vannak korábbi díjazottak, egyetemi tanárok és nemzetközi szaktekintélyek. A jelöltek neve titok, de találgatások minden évben vannak.

(Forrás:168 óra)

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét