Izgulhatnak a profi séfek a Balatonnál, a gyerekek már lefőzik őket
Megosztás
Több mint kétszáz gyerek és ezer felnőtt járt azon a rendezvényen, amelynek szervezői azt kívánták bebizonyítani, hogy a Balatonra minden évszakban lehet sok vendéget csábítani, csak igazán jó program kell – nyilatkozta Varga László, a Balatoni Kör tagja.
Több mint kétszáz gyerek és ezer felnőtt járt azon a rendezvényen, amelynek szervezői azt kívánták bebizonyítani, hogy a Balatonra minden évszakban lehet sok vendéget csábítani, csak igazán jó program kell – nyilatkozta Varga László, a Balatoni Kör tagja.
A közös, konyhai munka segít a családi kötelékek erősítésében
Március első szombatján 9 balatoni étterem séfje, 10 borász és az északi part egyik ikonikus cukrászdája fogott össze, hogy sok turista legyen Balatonfüreden. Az eseményre meghívták a helyi mesehőst, Füred Kapitányt is, aki gyerekeket szórakoztatta.
A rendezvényen kiderült, hogy a balatoni top éttermek séfjei nem érezhetik biztonságban magukat, ha kulináris versenyről van szó. A programon részt vevő gyerekek mindegyike már most jobb kókuszgolyót készít, mint amilyeneket a Balaton legjobb tíz séfje tud – legalábbis ezt állították a gyerekprogram szervezői.
Tejkertek majd ettek!
Mint mondták: a gyerekek összesen 750 kókuszgolyót készítettek, amelyeket szüleikkel együtt el is fogyasztottak. Füred Kapitány, a balatoni mesehős újabb akciójának fontos üzenete is volt a családok felé. Azokra a kutatásokra szerettek volna rávilágítani, amelyek kimutatták, hogy „a közös, konyhai munka segít a gyermekek tanulási képességeinek fejlesztésében”. Mozgáskoordinációban, matematikai és szövegértelmezési ismeretekben is előnyükre válik a főzőcskézés, amely a családi kapcsolatokat is erősíti.
A gyerekek mellett, a felnőttek is jól érezhették magukat a rendezvényen. Olyan ételeket kóstolhattak meg, amelyek ma még ritkaságszámba mennek a balatoni étlapokon.
Mint ismert: a Balatoni KÖR a régió gasztronómiájának minőségi megújulásáért leginkább elkötelezett vendéglátósok összefogásaként jött létre. Tagjaik között több helyi étterem, cukrászda, pálinka főző, borbár, és több borászat is van.