Jackie Chan feje fölül a tetőt? – árverezik Chan családi fészkét

Kényszerű árverésre bocsátják Pekingben azt a két lakást, amelyek otthont adnak a filmsztár Jackie Chan-nek és családjának. 

Családi fészek 2007-óta

A főváros Dongzhimen kerületében található két szomszédos apartmanban 2007 óta él az akciósztár és családja. A kínai média szerint összesen hat hálószobával és három óriási lakótérrel rendelkeznek az apartmanok. A lakások piaci értéke 14,6 millió USD. Az árverés a tervek szerint szeptember 30-án lesz, ahol 10,5 millió USD a kikiáltási ár.

Tulajdonjogi vita állhat a háttérben

Chan mindössze 4,9 millió dollárt fizetett a két lakásért, azért ilyen keveset, mert beszámították és levonták az árból azt a promóciós munkát, amit a színész a fejlesztő Yujia Real Estate-nél addig végzett.

Most kiderült, hogy a Yujia elmulasztotta a jogok megfelelő átadását Channak és ezért a lakások jogilag ma is a cég tulajdonában vannak. A fiskális hibának Chan lakásai is áldozatul eshetnek, hiszen komoly anyagi vita támadt Yujia és egy másik fejlesztő, a Tenhong Real Estate között. Júliusban a bíróság elrendelte Yujia vagyonának lefoglalását és eladását.

Jackie Chan a színész, családapa és üzletember

A helyi média arról számolt be, hogy az egyik apartmanban Jackie Cha fiát, Jaycee-t 2014-ben elkapta a pekingi rendőrség miközben marihuána volt nála. Jaycee-t hat hónap börtönre ítélték.

Amellett, hogy Jackie Chan  Kína egyik legjobban fizetett és első számú filmsztárja  széles körű üzleti érdekeltségei is vannak.  A sajtó szerint a színész más ingatlanokkal is rendelkezik, méghozzá nemcsak a szárazföldi Kínában, de Hongkongban is.

Jackie következő filmjét, a Stanley Tong által rendezett vígjátékot, a „ Vanguard ” -ot , csak néhány nappal az ingatlan-aukció után, a kínai október 1-jei nemzeti ünnepre mutatják be – írta meg a történetet a Variety magazin.

Egy kis Hollywood?

Jackie Chan

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük